DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067626-2,01%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

421 okunma

Akçakoca’da ilk oyun bugün oynanacak… Tüm halkımız davetlidir

ABONE OL
26/01/2020 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın hissedilen en önemli eksikliklerinden biri bugün itibariyle son buluyor. İlk özel tiyatro binamızda oynanacak olan ilk oyununun yönetmen ve oyuncu kadrosu Akçakoca’da. 

Birkaç Akçakoca sevdalısının el ele vererek ilçemize kazandırdığı ilk özel tiyatro binasında, oyunlarını sergileyecek olan ilk ekip ise Bolu Bölge Tiyatrosu oyuncuları olacak. 

Bugün itibariyle oynanacak ”Marion ile Memet” isimli tek perdelik oyun, saat 16.00 ve 18.00’de olmak üzere iki seans olarak izlenebilecek. 

Yeni Mahalle’deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanındaki binanın tiyatro sahnesinde oyunlarını oynayacak olan kadro, sabah saatleri itibariyle Akçakoca’ya geldi.

Alesta Kafe Bistro’da kahvaltılarını yapan ekip, daha sonra provalarını yapmak üzere tiyatro binasına gitti.

Oyunun yönetmeni Onur Yamak, oyun öncesinde sorularımızı yanıtladı. 

Yönetmen Yamak yaptığı açıklamada, bölgenin denize açılan turizm kapısı Akçakoca’da bir tiyatro sahnesinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, bu işi hayata geçiren duyarlı isimlere tiyatro dünyası adına teşekkür etti. 

Oyunla ilgili bilgiler de veren yönetmen Yamak, kendilerinin de Bolu’da ilk tiyatroyu açtıklarında çok zorlu süreçlerden geçtiğini, bu işin çok harika fakat bir o kadar da meşakkatli bir uğraş olduğunu söylerken, tiyatronun açılmasından daha önemlisinin ise, ilçe halkının onu her zaman açık tutacak bir duyarlılıkla sahip çıkmasından geçtiğini sözlerine ekledi. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.