DOLAR 32,3577 0.32%
EURO 35,1439 0.02%
ALTIN 2.301,101,05
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23085453,64%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

357 okunma

Akçakoca’da kan bağışı kampanyasına ilgi büyük

ABONE OL
23/01/2020 16:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Akçakoca Şubesi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Belediye meclis salonu önünde gerçekleştirilen kampanyaya, Belediye başkan yardımcıları Yüksel Yılmaz ve Hakan Öztaş’ın yanı sıra, belediye çalışanları da destek verdi. 

Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş, yaptığı açıklamada, belediye olarak Türk Kızılayı’na her zaman destek verdiğini söyledi.

Kan bağışının hayat kurtarma açısından son derece önemli olduğunu belirten Öztaş, “tabi güçlü kurumumuz olan Kızılay yine güzel bir kampanya olarak kök hücre ve kan bağışı başlattılar. Biz de belediye olarak onlara hizmet sunduk. Biz tabi her duyarlı vatandaşın yapması gerektiği gibi kan verdik.

Bir diğer Belediye başkan yardımcısı Yüksel Yılmaz da,”Türk Kızılay şubesinin Akçakoca Şubesi olarak kan bağışı düzenlendi. Biz de belediye olarak desteklerde bulunduk. Ortaklaşa güzel bir şekilde kampanya devam ediyor. Akçakoca halkı zaten bu konuda duyarlıdır. Bol bol kan bağışında bulunuyor. İnşallah acil hastalara şifa olur” ifadesini kullandı.

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk de yaptığı açıklamada, kış aylarında biraz düşüşün önüne geçmek için bu kampanyayı düzenlediklerini ifade etti.

Öztürk, “kök hücre ilik kampanyamız, bildiğiniz üzere kış aylarında kan bağışlarında ilik nakillerde biraz düşüş oluyor. Bu sebeple bu aylarda birazcık daha vites yükseltiyoruz. Daha da ağırlık veriyoruz. Bunun sebebi ise stoklarımız. Biliyorsunuz bir kanın 50 günlük stoklama zamanı var. O yüzden devamlı stoklarımızı doluluk oranında tutmamız lazım.” şeklinde konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.