DOLAR 32,5498 0.14%
EURO 34,9139 -0.23%
ALTIN 2.438,900,15
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21127581,24%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

316 okunma

Akçakoca’da koronavirüslü hasta sayısı 6’ya yükseldi

ABONE OL
11/05/2020 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da koronavirüse karşı verilen tıbbi mücadele hız kesmeden devam ederken, bugün itibariyle testi pozitif çıkan vaka sayısı 6 oldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bugüne dek yaptıkları filyasyon çalışması 70’e dayanırken, koronalı hasta sayımız da 6’ya yükseldi.

Sağlık ekipleri, filyasyon taraması ve ilçeye giriş yapanların 14 günlük karantina süreçlerinde günlük takiplerini dikkatli bir şekilde yaparlarken, yetkililer, koronaya yakalanmamanın en etkili yolunun ise evden çıkmamak olduğunu ısrarla vurguluyor.

Akçakoca’dan korona hastası olan 6 hastanın yakın çevresi ve olası temas grupları da detaylı bir incelemeyle takip ediliyor. Evlerinde izole edilen bu kesimlerin de günlük sağlık taramaları 14 gün boyunca yapılıyor.

6 koronalı hastanın tamamıysa hastalığa ilçe dışında yakalandı. Bu vakaların 4’ünün Düzce’den temas ile koronaya yakalandığı, 2’sinin ise Düzce’de çalıştığı fabrikada koronaya yakalanan hastanın aynı evde yaşayan anne ve babası olduğu öğrenildi.

İlçe dışından temas ile yakalanan hastalığa karşı sağlık ekipleri, dışarıdan giriş yapan kişilere de özellikle filyasyon yaparak gözlem altında tutuyor.

İdarecilerin ve sağlık çalışanlarının tüm titiz çalışmalarına rağmen, bu işin en önemli tedbirinin ise kişisel izolasyon kurallarına uymaktan geçtiği biliniyor.

Akçakoca’da yaşayan herkes zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmaz ise, çıkmak zorunda kalanlarsa 3 metrelik sosyal izolasyon mesafesine uyarlar ise korona Akçakoca’yı teğet geçecek.

Uyarıları dikkate almak ve özellikle de evlerden dışarıya çıkmamak hayat kurtaracak: ”Evde Kal Akçakoca!”

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.