DOLAR 32,5648 0.13%
EURO 35,0144 -0.08%
ALTIN 2.435,730,02
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21056300,53%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

375 okunma

AKÇAKOCA’DA POLİSTEN KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI

ABONE OL
22/12/2020 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, kış lastiği kullanma zorunluluğuyla ile ilgili usul ve esaslar kapsamında ticari araçlar için zorunlu hale getirilen uygulama doğrultusunda Akçakoca’da Ümran Boru kavşağında  denetim gerçekleştirildi.

Bölgede, gün boyunca şehir içi trafik ve Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve ticari taksilere  lastik kontrolü yaptı.

Kış lastiği takmayan veya lastiği kriterleri karşılamayan araçların sürücülerine kanun maddesi gereğince ceza kesen ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın önemi konusunda da bilgilendirdi.

Sürücü İdris Yalçın, yaptığı açıklamada, yapılan uygulamanın doğru olduğunu ve sürücülerin kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

Trafiğe çıkan her sürücünün aracına kış lastiği takması gerektiğini ifade eden Yalçın,”Ticari taksiler olarak bizde kış lastiği mecburi kış lastiği önemli bir unsur. Trafiğe çıkan herkesin takması gerekiyor. Araç için önemli bir unsur. Arabanın yol tutuşu için kazaların önünün kesilmesi için kesinlikle takılmalı.  Trafiğe çıkmadan herkesin kış lastiğine takmasını tavsiye ediyorum. Kendilerini ve ailelerini düşünsünler. Can güvenliği için kış lastiği şart.” dedi.

Sürücü Ercan Demirdöver ise aracında kış lastiğinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Yapılan denetimlerden memnunum.Kış lastiğim de var. Aracımın gerekli her şeyi var. Araçlarını muayene yapmadan bilmesinler ve muayenelerini yaptırsınlar. Tabii ki de tam önlemimizi alarak yola çıktık. Kemerimizi de takmayı unutmuyoruz.”

Bu arada, trafik ekipleri şehirler arası otobüs terminalinde de yolcu otobüslerinin lastiklerini de denetledi.

Terminale giriş çıkış yapan araçların lastiklerini kontrol eden ekipler, kış lastiği olmayan ve lastikleri gerekli diş derinliğine ulaşmayan araçların sürücülerine ceza uyguladı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.