DOLAR 32,6138 0.39%
EURO 34,7962 0.12%
ALTIN 2.492,470,34
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20709973,31%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

344 okunma

AKÇAKOCA’DA SAĞLIK İÇİN 10 BİN ADIM YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

ABONE OL
19/06/2019 13:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da ”sağlığınız için 10 bin adım” yürüyüşü düzenlendi. 

Çuhallı Çarşısı önünde toplanan grup, Merkez Camii karşısında bulunan Fedai Karabıyık Parkı’na kadar yürüdü.

Sağlık yürüyüşüne Akçakoca Kaymakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Devlet Hastanesi destek verirken, siyasi cenahtan ise yürüyüşe Ak parti ilçe Başkanı Esvet Sarıoğlu katıldı.

Yürüyüş esnasında sorularımızı yanıtlayan Akçakoca Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Numan Çabuk, yaptığı açıklamada, günümüzde sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemli olduğunu söyledi.

Yürüyüşün sağlık için önemli olması konusunda bazı eksiklerin olduğunu belirten Çabuk, “Yürüyüşlerin sağlık için önemine dikkat çekmek, farkındalığı ,hareketli yaşamı öğretmek için bu yürüyüşü düzenledik. Hareketli yaşam günümüzde çok zor oldu. İş yerine araba ile gidiyoruz. Toplu taşıma arabalarını kullanıyoruz. Çok yakın yerlere bile hareket etmeden ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Günde 10 bin adım atılması gerekiyor

Yürüyüşün bir çok hastalığa iyi geldiğini vurgulayan Çabuk, şöyle konuştu:

“Günümüzün en önemli 4’üncü ölüm sebeplerinin bir tanesi hareketsizliktir. Bunun önüne geçmek adına günde 10 bin adım atma konusunda da vatandaşı bilgilendiriyoruz. Bunun için, farkındalık oluşturmak için yürüyoruz. Bu yürüyüşe ne gibi katkı sağladığına gelince şeker, tansiyon, obezite ile alakalı risk faktörlerini engeller. Bu da bizim sağlıklı olmamız için önemli bir etkendir. Sağlık Bakanlığımızın da bu konuda günde 10 bin adım atılması konusunda programları var” 

Yürüyüş, birlikte hatıra fotoğrafları çekildikten sonra son buldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.