DOLAR 32,5982 0.37%
EURO 34,7871 0.09%
ALTIN 2.494,990,45
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20185971,52%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

311 okunma

Akçakoca’da Su Altı Arama Kurtarma İçin 10 Kişilik Ekip Kuruldu

ABONE OL
18/12/2020 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Su Altı Arama Kurtarma olaylarına daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek için ekip kuruyor. Yeni kurulacak ekibe de Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Türkiye Su Sporları Federasyonu Düzce İl Temsilcisi balık adam Özgür Dinç tarafından su altında dalış eğitimi verildi.

Akçakoca belediyesinde Su Altı Arama Kurtarma için 10 kişilik ekip hazırlandı. İlk eğitim de pratik ve akademik bilgiler için meclis salonunda verildi. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın yakından takip ettiği, kendisinin ve eşi Nursen Yanmaz’ın da katıldığı dalgıçlık eğitiminin yaz sezonuna kadar bitirilmesi amaçlanıyor.

Başkan Yanmaz Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“7/24 halkın hizmetinde olan itfaiye müdürlüğümüzün denize kıyısı olan ilçemizin 33 kilometrelik sahil bandı olan bir memleket. İlçemizde denizle ilgili olan faaliyetlerin yapılması konusunda birçok yenilikçi adımlar atma kararı aldık. Dalgıçlık biriminin eksik olması nedeni ile böyle bir ekip kurma kararı aldık. Bunun ilk adımlarından olan dalgıçlık eğitimini vermeye başladık. Düzce Belediyesi personeli aynı zamanda Türkiye Su Sporları Federasyonu Düzce il temsilcisi Özgür Dinç eşliğinde Su altı arama kurtarma eğitimlerini almaya başladık. Aynı zamanda dalgıçlık eğitimi almak isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını yaparak dalgıçlık eğitimi vermeye başlayacağız. Dalgıçlık eğitimini aynı zamanda meslek haline getirerek su altı kaynak eğitimleri vererek gelecek nesillere iş olanağı sağlamayı planlıyoruz ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.