DOLAR 32,3792 0.18%
EURO 35,0812 -0.02%
ALTIN 2.325,390,27
BIST 9.118,390,42%
BITCOIN 2270636-0,66%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

414 okunma

Akçakoca’da ‘Ticari Taksi Yönetmeliği’ değişti

ABONE OL
06/12/2019 13:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde hizmet veren ticari taksilere yönelik yönetmelik değiştirilerek güncellendi. 

Son bir kaç aydır Belediye Meclis üyesi ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Şenol Yazgan başkanlığındaki heyet, taksi duraklarını ziyaret edip taksici esnafıyla tek tek görüşme yapmaktaydı. 

Akçakoca Şoförler Odası Başkanı Mehmet Alev’in de içinde yer aldığı heyet, taksicilerin şikayet ve taleplerini bir dosya halinde rapor ederek Belediye yönetimine sundu.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın talimatıyla görevlendirilen Zabıta Müdürlüğü, Ticari Taksi Yönetmeliği’ni güncelleyerek Meclis’in gündemine sundu. 

Belediye Meclisi Aralık ayı oturumunda konuyu meclis üyelerine aktaran yetkili ise Akçakoca Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürü Serdar İnan oldu.

Konuya ilişkin olarak kürsüden bir açıklama yapan Müdür İnan, Akçakoca Ticari Taksi Yönetmeliği’nin ilk olarak 2010 yılında hazırlandığını, taksici esnafının çok sayıda şikayet ve talepleri üzerinden güncellenmek ihtiyacı olduğu için yeni bir taslak hazırladıklarını söyledi.

Korsan taşımacılığa darbe….

Yapılan açıklamada, taksi plakasına sahip olan fakat bir sebeple duraktan ayrılmış olan bazı taksicilerin korsan faaliyet yürüttüklerine dikkat çekildi.

Hazırlanan yeni yönetmelikle, bu şekilde çalışan kişilere cezai işlem uygulanacağı da belirtilirken, Akçakoca Şoförler Odası ve taksici esnafının tamamının yeni yönetmelikten memnun oldukları söylendi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.