DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053262-2,02%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

355 okunma

Akçakoca’da “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği

ABONE OL
02/10/2019 15:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliğine önemi öne çıkarttığı “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyasına destek için Düzce’nin Akçakoca ilçesinde farkındalık etkinliği düzenlendi. 

Etkinliklerde, polis ve jandarma ekipleri ile birlikte Kaymakam Yasin Öztürk ve öğrenciler yayalara ve sürücülere bilgilendirici broşür dağıttı.

Dağıtım sonrası Kaymakam Yasin Öztürk, gazetecilere  yaptığı açıklamada,trafikte yayaların önceliği için bilgilendirmede bulunduğunu söyledi.

Farkındalık etkinliğinin Bakanlık öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirten Kaymakam Öztürk, “İçişleri Bakanlığımızın emriyle tüm il ve ilçe merkezinde özellikle okul ve trafiğin yoğun olduğu geçitlerde bu uygulama yapılması emriyle bugün ilçemizde böyle bir uygulama yaptık. Öğrencilerimiz ile ve tüm daire müdürlerimiz ile birlikte 3 farklı noktada bu farkındalık etkinliğimizi gerçekleştirdik. Ben gerek yayalarımız, gerekse şoförlerimiz için kazasız ve belasız bir trafik yılı geçirmeyi temenni ediyorum. Geldiğinizden ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Trafik Polisi Emre Demircioğlu da yaptığı açıklamada, “Yayaların geçiş önceliğine  bir madde eklendi. Bu madde ile ilgili 2019 yılında yaya öncelikli trafik yılı ilan edildi. Daha önce de yapılmıştı. Bu şekilde okullarımızda eğitim olarak da devam edecektir. Bunun yayalar ve şoförler için etkili olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Jandarma Trafik Tim Komutanı Aydın Mazı da etkinlik ile ilgili olarak, ”karayollarının sadece araçlara değil yayalara da ait olduğunun bilinmesi gerekir. Önceliğin de yayalarda olduğunun bilinmesi için böyle bir farkındalık etkinliği oluşturduk” dedi. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.