DOLAR 32,4976 -0.15%
EURO 34,9663 0.32%
ALTIN 2.430,810,33
BIST 9.810,580,91%
BITCOIN 2063475-4,37%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

610 okunma

Akçakoca’da Zekâ Oyunları Atölyesi Açıldı

ABONE OL
20/04/2017 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Atatürk Ortaokulunda zekâ oyunları atölyesi açıldı. Her türden zekâ oyunlarının oynanabildiği sınıfın bir benzeri ise sadece Düzce genelinde değil, bölgemizde de yok.

Akçakocalı bir işadamının destekleriyle kurulan zekâ oyunları sınıfında, ilk çağlardan beri birçok medeniyette oynanan çok sayıda zekâ oyununun modern versiyonları bulunuyor.

Atatürk Ortaokulu matematik öğretmeni Fatih Doğrul’un başında yer aldığı projenin aslı ise bir sınıfta bulunan sıraların üzerine çeşitli zekâ oyunlarının çizilmesi fikriyle başlamış.

Daha sonra bu fikri modern bir atölyeye dönüştürme işi de Akçakoca’nın sevilen bir işadamına düşmüş.

Bir aile büyüğünün ismini verildiği modern bir zekâ atölyesini okula kazandıran işadamı da yaptığı hayır işinin bilinmesini istememekle birlikte, benzer projelere her zaman destek olacağının altını çiziyor.

Zakâ oyunları atölyesinin sorumlusu olan matematik öğretmeni Fatih Doğrul’un ise zekâ oyunları eğitmeni belgesine sahip olduğu, Düzce genelinde bu belgeye sahip tek eğitmen olduğu ve Düzce merkez ve ilçelerinde benzer projeleri hayata geçirmek isteyen öğretmenlere eğitim veren bir formatör olduğu bilgisine ulaşıldı.

Okul Müdürü Aykan Gülbahar, zekâ atölyesi projesiyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gülbahar, mevcut projeden 5 ila 8. Sınıf arasında bulunan tüm öğrencilerin faydalandıklarını belirterek, öğrencilerin sınavlarda başarılı olmalarında zekâ oyunları atölyesinin oldukça etkili olduğunu söyledi.

Son TEOG sınavında kendi okullarının öğrencilerinin Akçakoca’da en başarılı öğrenciler olduklarını ifade eden Müdür Gülbahar, zekâ oyunları atölyesinin bu başarıda payı olduğunu da sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.