DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2043377-2,15%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

503 okunma

Akçakoca’daki HAYIR Çalışmalarının En Geniş Grubunu Kurdular

ABONE OL
22/03/2017 12:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Nisan referandumuna yönelik olarak hem EVET hem de HAYIR cephesinde yürütülen çalışmalar giderek hız kazanırken, son günlerde Akçakoca’da ortaya çıkan bir HAYIR grubu farklı bileşenleriyle dikkatleri çekiyor.

Referandumda HAYIR yönünde oy vereceğini açıklamış bazı siyasi partilerin ve yerel STK temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu bu yeni HAYIR grubunu diğerlerinden ayıran şey ise kırmızı şapkaları.

Üzerinde beyaz renkte HAYIR yazılı olan kırmızı şapkalarıyla toplantılar yapan, ev ve işyeri ziyaretleri gerçekleştiren, bildiri ve broşür dağıtan bu grubun yönetici kadrosunun olmaması da bir başka özelliği.

Farklı grupların bileşimlerinden oluşan ‘’KIRMIZI ŞAPKALI HAYIRCILAR’’ grubu, yönetim hiyerarşisiyle hareket etmek yerine, her katılımcının eşit söz hakkına sahip olduğu bir koordinasyon grubu olarak hareket ediyor.

Sosyal medya üzerinden kurdukları iletişim ve paylaşım ağlarıyla bir araya gelen ve birlikte aldıkları kararları yine birlikte hayata geçiren Kırmızı Şapkalı Hayırcılar, ilk kalabalık etkinliklerini ise CHP milletvekillerinin Cumhuriyet meydanında düzenlediği miting günü yaptı.

Kırmızı şapkaları ve Türk bayraklarıyla Merkez camii karşısında toplanan ve oradan hep birlikte miting alanına hareket eden 100 kişiye yakın Kırmızı Şapkalı Hayırcılar’a yol boyunca vatandaşların ilgisi de yüksekti.

İçinde CHP’lilerin, SP’lilerin, MHP’li hayırcıların, Vatan partililerin ve birçok STK temsilcisinin yer aldığı kortej, mitinge de aynı kalabalık ve coşkulu halleriyle katılırken, kırmızı şapkalılar miting sonrasında tekrar çalışma alanlarına dönerek HAYIR kampanyasına devam ettiler.

Akçakoca’da 16 Nisan referandumunun nasıl sonuçlanacağı bugünden bilinmez ama, bu gidişle 17 Nisan sabahı halkoylaması sonuçları kadar ilçede başka bir konu daha tartışılacak.

   

O da farklı siyasi parti üyelerinden oluşan, tüm farklılıklarına rağmen kendi içinde en demokratik usüllerle sevk ve idare edilen, her sokak ve mahallede çalışacak bir sayıya ve niteliğe sahip olan kırmızı şapkalı hayırcılar konusu olacak.

  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.