DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076548-1,31%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

249 okunma

AKÇAKOCA’DAN ÖRNEK SERVİSÇİLİK UYGULAMASI

ABONE OL
12/12/2018 18:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi tarafından şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlar için uygulanan servisçilik anlayışının Türkiye’nin başka herhangi bir yerinde uygulanmadığı ortaya çıktı.

Fikret Albayrak döneminde yapılan yeni terminal, güzel bir terminal olmasına rağmen, terminalde hizmet veren otobüs firmalarının ortak aldıkları kararla servis taşımacılığını kaldırmalarından sonra Akçakoca Belediye Başkanlığı kolları sıvadı.

Yolcuların Sapak’tan çarşıya gelirken ya da çarşıdan terminale çıkarken mağdur olmalarını önlemek amacıyla hareket eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, derhal verdiği talimatla belediye araçlarını servis gibi vatandaşın hizmetine soktu. 

Yolcuların mağduriyetini gideren bu uygulama ile Sapak’ta otobüsten inen yolcular saat başı kalkış yapan otobüslerle çarşıya dönebilme imkanına sahip oldular. 

Vatandaşın bekleme salonlarında saatlerce beklemesini ortadan kaldıran ya da ticari taksilere verecekleri yüksek meblağları ceplerinde tutan bu uygulama bugüne değin başarıyla devam ederken, Akçakoca belediyesinin yeni alacağı 4 otobüs ile bu servisleri daha da kısa zamanlara çekeceği biliniyor.

Otobüs firmalarının kararı ve İlçe Trafik Komisyonu’nun bu kararın arkasında durmasından sonra vatandaşın mağdur olacağını öngören Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, vatandaş lehine bu işin altına elini sokarken, belediyenin bu uygulamasının bir eşinin ise ülkenin bir yerinde yaşanmadığı ortaya çıktı.

Akçakoca belediyesinin otobüs duraklarına asılan hareket çizelgesinde, Sapak’tan çarşıya hareket saatleri açık bir biçimde yazılı iken, özellikle 02.00 – 03.00 saatlei arasında kırmızı kalemle ”servis yok” yazılmasının nedenini sorduk.

Belediye’nin ulaştırma biriminden aldığımız bilgilere göre, Sapak’taki amirlik tarafından bu saatlerde ilçeye şehirlerarası otobüslerin gelmediği, bu yüzden o saatlerde terminale otobüs çıkartmayı gerekli görmedikleri öğrenildi.

Anlaşılan Akçakoca Belediyesi servis alternatifi yaratan Türkiye’nin ilk ve tek ilçesi olma gururunu bize yaşattı.

Darısı diğer il ve ilçelerin başına.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.