DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BIST 9.067,61-0,14%
BITCOIN 2257475-1,12%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

713 okunma

Akçakoca’nın da artık tiyatro salonu var…

ABONE OL
21/01/2020 18:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın genç ve başarılı iş insanlarından Ahmet İnceoğlu ve kalbi Akçakoca için atan duyarlı arkadaşları, ilçe gençliğinin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden olan bir tiyatro salonunu nihayet Akçakoca’ya kazandırdılar. 

Ahmet İnceoğlu, Salih Sefa Tekin, Muhammet Enes Mat, Ahmet Karayel, Burak Şenoğlu, Kamil Yıldız ve Burak Şahinkaya, aylarca yürüttükleri meşakkatli çabalarının sonucu olarak, Yeni Mahalle Cumhuriyet İlkokulu’nun yanındaki bir binada tiyatro salonu açtılar.

Medeniyetin ve toplumsal gelişmenin önemli göstergelerinden biri olan tiyatro ve gösteri salonundan yoksun kalmış Akçakoca’da, bu alanlara duyarlı herkesin üzerinde durduğu tespit, bir tiyatro salonunun açılması, profesyonel tiyatro gruplarının ilçeye getirtilerek oyunlarını sergilemeleri ve ilçenin genç yeteneklerinin eğitim alacakları amatör tiyatro gruplarının çalışma yapacakları bir salonun olmayışıydı. 

Tiyatro ve gösteri sanatları alanına ilgili olan Akçakoca’nın duyarlı gençleri, bu alandaki eksikliği gidermek için kollarını sıvadılar. 

Aylarca yürütülen çalışmalar sonunda tiyatro salonu için bina tutan gençler, salonun gösteriye uygun hale gelmesi için gereken tüm fiziki koşulları yerine getirdiler. 

Sahne platformundan koltuklara, ses ve ışık düzeninden fuayeye kadar, her türlü malzeme ve tefrişatı kendi imkanlarıyla temin eden duyarlı genç grup, bununla da yetinmeyip çok sayıda profesyonel ekiple anlaşarak, oyunlarını Akçakoca’da sergilemeleri için ön anlaşmalar yaptılar.

Ahmet İnceoğlu ve sanata duyarlı arkadaşlarının bu çabalarıyla, Akçakoca’da artık her hafta bir tiyatro oyunu sergilenecek. 

İnceoğlu yaptığı açıklamada, sadece profesyonel oyuncu kadrolarını Akçakoca’ya getirmekle kalmayacaklarını; Akçakoca’nın tiyatroya ilgili olan çocuklarını da eğitecek bir çalışma içinde olacaklarını söyledi.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.