DOLAR 32,6047 0.39%
EURO 34,8530 0.33%
ALTIN 2.497,370,54
BIST 9.465,64-0,62%
BITCOIN 21097075,68%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

663 okunma

Akçakoca’nın İzcileri Cami’den Sonra Okulun da Çevresini Güzelleştirdiler

ABONE OL
30/04/2017 13:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Doğa Sporları İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü İzcileri, Beyören köyü Merkez Camiinin ardından aynı köyün okul içini ve çevresini de temizlediler.

Akçakoca’nın genç izcileri, Beyören köyünde 27 Nisan’da başlayan ve 5 gün sürecek olan kamplarının 3. gününde faydalı bir işe daha imza attılar.

Kamplarının ilk gününde köyün camiinin içini ve dışını pırıl pırıl yapan izcilerimiz, kampın sona ermesine iki gün kala bu kez köy okulunun içini ve çevresini temizlediler.

Kamplarda temel izcilik eğitimleri ve doğal koşullarda hayatta kalmaya yönelik bilgilendirme eğitimleri alan, bunların yanı sıra uygulamalı doğa gezileri yapan izciler, ‘’İzciliğin Doğasında Temizlik Vardır’’ sloganıyla bir yandan da çevredeki okul ve camilere sihirli dokunuşlar yapıyor.

Mustafa Açıkalın Ortaokulu öğretmenlerinden Özgür Çakman’ın eğitim koçu ve grup lideri olduğu Akçakoca’nın genç izcileri, Beyören köyü İlk ve Ortaokulunun silinen saha çizgilerini de hünerli parmaklara sahip izciler vasıtasıyla yeniden çizdiler.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Bir yandan teorik izcilik eğitimleri alan, diğer yandan uygulama gezileri ve çeşitli temizlik faaliyetlerini yerine getiren izcilerimiz, bir taraftan da eğitimlerin bir parçası olarak, Akçakoca İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından, harita okuma ve pusula kullanma eğitimleri aldılar.

Ayrıca, Akçakoca’nın izcilerinin kampları sona ermeden, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin de kamp alanına giderek izcilere bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.