DOLAR 32,5044 -0.12%
EURO 34,9909 0.4%
ALTIN 2.430,480,32
BIST 9.800,660,81%
BITCOIN 2069048-4,01%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

642 okunma

Akçakoca’nın kardeş okulları arasında ‘’Pi Günü” kutlaması yapıldı

ABONE OL
14/03/2017 18:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyada her 14 Mart ‘’Pi Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Akçakoca Barbaros Anadolu lisesinde de bu özel günün anlamına yakışır bir kutlama gerçekleşti.

Kardeş okullar projesi çerçevesinde Barbaros Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Süha Güven Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdür, idareci ve öğrencileri, Barbaros Anadolu Lisesinin konferans salonunda bir kutlama etkinliği düzenlediler.

Saat 14.30’da başlayan konferansta, Pi sayısının ortaya çıkışının yanı sıra, Pi’nin hem sayısal bilimlerde hem de gündelik yaşamda kullanılışına yönelik açıklamalar yapıldı.

Ev sahibi okulun müdürü Nurettin Çabuk, konferansın açılış konuşmasında, kardeş okullar projesinin önemine değinirken, bilginin paylaşımına ve eğitime katkısına dikkat çekti.

Katılımcı öğrencilerin kendisini can kulağıyla dinledikleri Müdür Çabuk, konuşmasının devamında öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk ve yardımlaşma duygularını geliştirmek konularında da açıklamalar yaptı.

Süha Güven Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sinan Bozkurt, Barbaros Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Saim Sarıca ve bazı öğretmenler de Pi günü’ne yönelik açıklamalarda bulundular.

Akçakoca’nın farklı eğitim kurumları arasında oluşturulan kardeş okullar projesinin öneminin de altının çizildiği konferans, Dünya Pi gününde kardeş okul dayanışmasının güzel bir örneğini göstermesi açısından oldukça önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Pi Sayısı Nedir ?

Pi sayısı, çemberin çevresini hesaplamada ve dairenin alanının bulunmasında kullanılan sabit bir sayıdır. Pi sayısı hesaplanırken, çemberin çevresi yine çemberin çapına bölünmek suretiyle bulunur.

Pi’nin sayısal değeri ise 3,14 rakamına eşittir. Her yıl tüm dünyada Mart ayının 14’ü ‘’Pi Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.