DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.297,090,87
BIST 8.989,182,07%
BITCOIN 22916341,28%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

320 okunma

Akçakoca’nın Tüm Parkları Solar Enerji İle Aydınlatılacak

ABONE OL
12/04/2017 10:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Akçakoca’da çocuk parklarının sayısını iki kat artıran Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, doğa dostu belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarına devam ediyor.

 

Akçakoca Belediyesi, ilçede bulunan 3 çocuk parkında  temiz enerji kullanmak ve aydınlatma masraflarından tasarruf sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Parklarda Enerji Tasarrufu ve Temiz Enerji (Güneş Enerjisi)” ile çocuk parklarını aydınlatmaya devam ediyor.

Orhangazi, Osmaniye mahallesi Çuhallı çarşısındaki çocuk parkı ve Ayazlı mahallesindeki çocuk parklarına  solar aydınlatma lambaları taktıran Başkan Yemenici, elektrik sarfiyatını önlemek için yapılan bu çalışmalar  sayesinde parklar hem geceleri aydınlanacak ve bu sayede Akçakocalının cebinden hiçbir bedel çıkmamış olacak dedi.

Parkta kurulan güneş paneli ile doğal enerji sağlandığını söyleyen belediye yetkilileri, kurulan  sistem sayesinde  hem çevre korunuyor hem de kesintisiz enerji sağlaması amaçlanıyor. Parklar kesintisiz ve ücretsiz enerjiyle aydınlandığı için  bu sistem herhangi bir maliyet gerektirmiyor. Dediler.

Solar Aydınlatma Sistemleri Nedir?

Solar panel güneşten aldığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmektedir. Dönüştürülen bu elektrik enerjisi pilleri şarj etmekte ve aydınlatma gerçekleşmektedir.  Güneş olduğu sürece solar aydınlatma güneş ışınlarını depolamaktadır. Güneş battığı anda solar aydınlatmalar devreye girerek aydınlanma sağlanmaktadır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.