DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20674120,11%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

453 okunma

Akçakoca’ya Yapılacak Gençlik Merkezi Binasının Yeri Tepki Çekti

ABONE OL
10/10/2020 09:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Eski Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu binanın hemen ön tarafında yer alan yeşil alana Gençlik Merkezi yapılması, çevre duyarlılığı yüksek olan Akçakocalıların tepkisini çekti.

Yapım çalışması başlatılan yeşil alan, minder ve özellikle yağlı güreş sporcularımızın antrenman yaptığı nadir alanlardan biriydi. Gençlik Merkezi’nin Akçakoca’ya yapılacak olması ilçe halkı tarafından ne kadar sevindirici bulunduysa, sanki başka hiç yer kalmamış gibi mevcut yeşil alana yapılıyor olması da o derece tepki çekti.

Düzce İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Tarafından 24-08-2020 tarihinde ihale edilen iki katlı karkas binanın yapımına başlandı.

1977 yılında yapılan eski kapalı spor salonuna Osmaniye mahallesi üst tarafından gelen yağmur suyun salonun alt tarafından geçtiğinden, salonun parke zemininin çürüyor ve sık sık ihale edilerek değiştiriliyordu. Hatta salonun sökülüp öğrenci yurdu yapılması kararı alınmış fakat yağmur suyunun neden olduğu zarar yüzünden başka seçenekler aranmaktaydı.

Osmaniye mahallesinin üst tarafından gelen yağmur suyuna ise şimdiye kadar hiç bir önlem alınmamış, yalnızca bina bahçesinde açılan ark kanalıyla yağmur suyu açık olarak asfalt yoldaki kanalizasyon menfezine gönderiliyordu.

Salonun ön bölümünde bulunan iki katlı mevcut Gençlik Merkezi binası, daha önce Ankara’dan Spor Genel Müdürlüğü’nden tatil için gelenler için yapılmış misafirhane olarak kullanılıyordu. Bu bina daha sonra Gençlik Merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Edinilen bilgilere göre bu mevcut bina, yeni Gençlik Merkezi yapıldıktan sonra, İlçe Spor Müdürlüğü idare binası olarak kullanılacak. Oysa salonun arka tarafında bulunan iki adet tenis kortu ve ön bölümde bulunan mevcut Gençlik Merkezi’nin yan tarafındaki çimenlik alana yeni bir bina yapılması Akçakocalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.