DOLAR 32,5837 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.429,940,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2170752-0,33%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

249 okunma

ALBAYRAK CHP’Yİ KİLİTLİYOR

ABONE OL
23/10/2018 08:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın geçmiş dönem belediye başkanlığını yapmış olan Fikret Albayrak’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den bir kez daha başkan adayı olması bekleniyor.

Albayrak, 2009 seçimlerinde 4.693 oy alarak belediye başkanlığı kazanmış olmasına rağmen, 5 yıllık icraatının sonuçlarını kazanıma çevirmek yerine adeta heba etmiş, devam eden seçimlerde CHP’nin oylarını 3.892’ye düşürerek ancak üçüncü olabilmişti.

Seçim kaybetmiş bir belediye başkanı olarak önümüzdeki dönem için CHP’den aday olup seçim rövanşını alması ve yeniden belediye başkanlığını kazanması beklenen Albayrak’a, partisinin yetkili organları da belli ölçülerde destek veriyor.

Gelin görünki, Albayrak’ın parasal olanaklar açısından görece zayıf kaldığı diğer partilerin görünürdeki aday adayları karşısında ciddi bir seçim kampanyası yürütemeyeceği de biliniyor. 

Varsayalım Cüneyt Yemenici Ak Parti’den, Okan Yanmaz da MHP’den aday oldu. Bu durumda seçimlerde her biri 500 bin lira dolayında para harcama imkanına sahip olan bu iki aday karşısında, Albayrak’ın başarılı bir kampanya yürütemeyecek olması, hem kendisi açısından hem de CHP açısından bir handikap olarak görülüyor.

Seçmenin tercihleri ölçü alındığında başarısız bir 5 yıl geçirdiği ortaya çıkan Albayrak’ın bir de maddi imkansızlıklar nedeniyle aday adaylığına pek de sıcak bakmadığı biliniyor.

Fikret Albayrak’ın CHP’nin belirlediği takvim süreci içinde aday adaylığı müracaatında bulunmamış olması, adaylığıyla ilgili soruları geçiştiriyor olması, herkesten çok CHP’ye zarar veriyor.

Fikret Albayrak bu ikircikli ve net olmayan tavırlarıyla aslında CHP’yi kilitliyor.

Aday adayı olacağını açıkça ilan etmeyen ya da başvurusunu yapmayan Albayrak, belirsizlik sürecinin devam etmesini ve son güne kadar bu şekilde süregitmesini istiyor.

Aday adayı olması durumunda kendisine karşı kimsenin rakip olmak istemeyeceğini iyi bilen Albayrak, adaylık durumunu son güne kadar ortada tutup partisinin kendisine mecbur kalmasını sağlamaya çalışıyor.

Bu günlerde Albayrak ve CHP ilçe örgütü bir yol ayrımında bulunuyor… Albayrak eğer başkan aday adayı olacaksa bunu bir an önce ilan etmeli ve yarışa erkenden hazırlanmalıdır.

Yok eğer başkanlığı şu ya da bu nedenle istemiyorsa, kesinlikle aday olmadığını açıklamalı ve yeni adaylara bir yol açmalıdır. Zira, Albayrak’ın aday olmaması durumunda birçok isim gerek partisine ve ideolojisine bağlılığı nedeniyle, gerekse de belediye başkanlığını hak ettiğini düşündüğünden bu yarışa girecektir.

Her koşulda Fikret Albayrak tavrını netleştirmeli ve partisine gölge etmekten vazgeçmelidir.

CHP yönetimi ve seçmeni Türkiye’nin hiç bir yerinde adayları olmadığından seçimlere girmemezlik yaşamamıştır. Albayrak aday olmadığında CHP ilçe örgütü mutlaka çok sayıda adayın resmi başvuru yaptığı bir adrese dönüşecektir.

Türkiye’nin ikinci büyük siyasi partisi bu ilçede aday çıkarma sorunu yaşamaz. Burada asıl sorun Fikret Albayrak aday olduğunda kendisine rakip olmayı doğru bulmayan siyasilerin iyi niyetlerinin Albayrak tarafından istismar edilmesidir.

Albayrak son güne kadar sessiz kalıp son gün partisini kendisine mecbur hâle getirmeye çalışıyor, yanlış olan budur.

Fikret Albayrak CHP’yi kilitlemekten vazgeçmeli, niyetini kamuoyuyla derhal paylaşmalıdır. Eğer aday olmak istiyorsa resmi başvurusunu yapmalı, parasal ya da başka konularda sorunu ne ise ilçe örgütüyle birlikte bir an evvel bu konuya yoğunlaşmalı, yarışa erkenden hazırlanmalıdır.

Yok eğer başkan adaylığını düşünmüyorsa bunu tez elden açıklayarak fırsat eşitliği sağlamalı, yeni adayların öne çıkmasının önünü açmalıdır.

Gerisi kesinlikle iyi niyete girmez… Süreci akamete uğratarak son anda kendisini aday yapmaya çalışmak, aday olurken de parasız olduğunu söyleyerek CHP’yi eksik kampanya yürütmeye iterek partisini ve beklenti içinde olan seçmenini kendi ihtirasına  kurban edebilir Albayrak.

CHP bir kişinin ihtirasından daha büyük bir şey midir değil midir, onu da bu günlerde göreceğiz.

 

 

 

.

  

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.