DOLAR 32,5140 -0.09%
EURO 35,0488 0.43%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21069381,06%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

457 okunma

Ali Balcı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Hizmete Girdi

ABONE OL
13/12/2017 11:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde,  Ali Balcı 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu eğitim öğretime açıldı. 

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Ayazlı Mahallesi Hacıyakup Camii müştemilatında bulunan ve daha önce işyeri olarak kullanılan boş mekâna, Akçakoca eşrafından Fatih Balcı tarafından gerekli tadilat ve tefrişat yapılarak iki derslikli, bir oyun salonu, mutfak ve yönetici odası bulunan kurs,  25 öğrenciyle 2017-2018 eğitim öğretim döneminde eğitime başladı.

Ali Balcı 4-6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı yaptığı değerlendirmede; ‘’İlçemizin Ayazlı Mahallesinde ve yakın köylerinde  ihtiyacı hissedilen 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursunu faaliyete geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kursumuzda iki Kur’an Kursu Öğreticimiz iki sınıfta yaklaşık 25 öğrenciye eğitim veriyor. Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açıldı. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Bu yavrularımızın dinine diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum’’ dedi.

Ayrıca Müftü Taşcı, Ali Balcı Kur’an Kursunun açılmasına vesile olan hayırsever iş adamı Fatih Balcı’ya özellikle teşekkür etti.

Müftü Mehmet Taşçı. ”Böylece Allah’a hamd olsun; Akçakoca İlçemizde Ravza Kur’an Kursu, Ethem Sarıoğlu Kur’an Kursu ve Ali Balcı Kur’an Kursuyla birlikte üç adet 4-6 yaş grubu Kur’an Kursumuz Akçakocalı yavrularımıza hizmet vermektedir” dedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.