DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074828-1,51%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

379 okunma

Anaokulunda ağız ve diş sağlığı etkinliği…

ABONE OL
07/10/2019 12:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda yürütülen ağız ve diş sağlığı çalışmalarında bizzat yer aldı. Kaymakam Öztürk, minik öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıttı.

İlçemizde bulunan Akçakoca Anaokulu’nda Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında eğitimler düzenlendi. Velileri tarafından onay verilen öğrencilere Florürlü Vernik Uygulaması yapılarak diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, ağız ve diş sağlığının genel sağlık üzerine etkisini ve önemini anlatırken Kaymakam Yasin Öztürk de çalışmalara bizzat katılarak ağız diş sağlığı konusuna verdiği önemi gösterdi.

Kaymakam Öztürk ayrıca öğrencilere hediye olarak diş fırçası ve diş temizleme macunu dağıttı. 

Kaymakam Yasin Öztürk, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, ”İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen okul sağlığı çalışmaları, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, olası ağız diş sağlığı hastalıkları ve buna bağlı oluşabilecek diğer hastalıklardan korumak için halk sağlığı açısından önemli bir adımdır. Çalışmalarından dolayı İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, daha çok saha çalışmasında birlikte olmayı arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk da yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

”Çocuklarda, özellikle günümüzde çok yaygın görülen ve genel sağlığı önemli ölçüde etkileyen diş çürükleri küçük yaşlarda alınan önlemlerle engellenebilmektedir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda ağız ve diş sağlığı taramaları (yaş grubuna göre), florürlü vernik uygulamaları ve farkındalık eğitimleri yapılmaktadır.
Florür içeren ürünler, diş çürüklerinden korunmada güvenle kullanılır. Florür, dişi bir kalkan gibi sararak asitlere karşı korur ve yeni çürüklerin oluşmasını önler. Florürlü vernik uygulanması kolay ve güvenli olduğundan, dünyanın birçok ülkesinde çocuklar için hazırlanan koruyucu programlarda tercih edilir.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.