DOLAR 32,5227 0.09%
EURO 34,8577 0.37%
ALTIN 2.476,040,58
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2002106-3,68%
Düzce
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

316 okunma

ANAYASA PROFESÖRÜ SÜHEYL BATUM AKÇAKOCA’DA

ABONE OL
31/03/2018 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü Anayasa Profesörü ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24. Dönem Eskişehir Milletvekili olan Süheyl Batum, Akçakoca ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Gelecek ay yapılacak seçimlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığına Aday olacağı öğrenilen Süheyl Batum, Akçakoca ADD yönetimi ve üyelerinden değişim için destek istedi.

Saat 19.00’da bir turistik işletmede yapılan toplantıda Süheyl Batum’a ADD Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin, Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Levent Güngör, Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Semih Özkök ve  Zühal Özal eşlik ederken, Akçakoca ziyaretinde kendisi karşılayan heyet içerisinde Düzce Barosu Başkanı Azade Ay da vardı.

16 Nisan Referandumu çalışmalarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile birlikte yaptıkları çalışmaları iktidarın tepkisini çeken ve ardından hocası olduğu üniversitedeki görevine son verilen Süheyl Batum, yaptığı konuşmada Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çok daha aktif bir yapıya kavuşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

Ziyarette konuklara hoşgeldiniz konuşması yapan ev sahibi ADD Şube Başkanı Müjgan Alas’ın konuşmasının ardından, ADD Batı Karadeniz bölge sorumlusu Semih Özkök konukları tanıttıktan sonra sözü Süheyl Batum’a verdi.

Batum, konuşmasında ülkenin içinden geçtiği siyasal süreçleri bir akademisyen bilgeliği ve akıcı üslubuyla anlatırken, konuklar da kendisini ilgiyle dinledi.

Atatürkçülerin örgütlü olarak hareket etmeleri gerektiğinin önemine vurgu yapan Süheyl Batum şu ifadeleri kullandı:

Birbirinden bağımsız, bölük pörçük söz ve tavırlar yerine merkezden yönetilen; birleşik, eşzamanlı ve programlı bir mücadele ile parti ayrımı gözetmeksizin Atatürkçü düşünce ışığı altında bir araya gelmemiz kaçınılmazdır. Bu amaçla yola çıktık. Bizler % 53 oy potansiyeline sahip olanlar demokratik, laik ve hukukun üstünlüğünü hakim kıla,n Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin şemsiyesi altında, güç birliği içinde hareket etmeliyiz. Yoksa rejimi  bekleyen tehlikenin  boyutunu düşünemiyorum” dedi.

Batum’un yarım saate yakın yaptığı konuşma, izleyenlerin alkışları ile kesildi.  Dinleyiciler arasında yer alan CHP, İYİ parti ve Vatan Partililere teşekkür eden Batum, ADD şemsiyesi altında, parti görüşü vurgulanmaksızın tüm demokrasi yanlılarının bir araya gelebileceğinin altını çizdi.

Toplantı, ADD üyelerinin soruları ve görüşlerini belirtmelerinin ardından sona erdi. Fotoğraf çekiminin ardından Batum ve beraberindekiler Alaplı ve Ereğli toplantılarına katılmak üzere Akçakoca’dan ayrıldı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.