DOLAR 32,6025 0.38%
EURO 34,8291 0.26%
ALTIN 2.501,760,71
BIST 9.462,19-0,66%
BITCOIN 21018615,69%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

341 okunma

Arabacı köyü köprüsü için ilk ekipler çalışmaya başladı

ABONE OL
16/08/2019 12:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Temmuz’da Akçakoca’yı derinden sarsan sel afeti, Arabacı köyünü yukarılarda yer alana köylere bağlayan köprüyü (Çay köprüsü) yerle bir etmişti. 

Köprünün yapımına yönelik yoğun bir gayret gösteren Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, incelemelerde bulunan tüm Devlet yetkililerine konunun önem ve aciliyetini aktarmış, ilgili bürokratlarla da yoğun bir görüşme trafiği yaparak köprü yapım sürecini hızlandırmıştı. 

Sarıoğlu, DSİ bölge müdürlüğü ile yaptığı temasların ardından köprü yapımını öne çektirmiş ve bir ay içinde bitirileceğine yönelik sözler almıştı.

Sözlerle yetinmeyen Sarıoğlu, işi sıkı tutarak çalışma ekiplerinin Akçakoca’ya gelmesini sağladı.

Bugün DSİ’den gelen ilk teknik ekip zemin etüt  çalışmalarına başladı. Sondaj cihazları ile kazı yapan ve derinden örnek materyal alan ekipler, çalışmalarını tamamlayarak numune malzemeleri teknik laboratuvara gönderdi.

İlk anından itibaren zemin etüt çalışmaların başında yer alan Esvet Sarıoğlu, çalışmalarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

”18 Temmuz sel afetinde yıkılan köprümüzün çalışmasını başlattık. Sondaj makinemiz geldi. Halihazırda ihalesi yapılmış bir projeyi acele bir şekilde buraya yönlendirdik. Sağolsun DSİ bölge müdürümüz Deniz Bey hızlı bir şekilde yapma noktasında bize yardımcı oluyor. Bu köprümüzün hizmet verdiği 6 köyümüz var. Sıkıntı büyük, sürekli vatandaşlarımızdan ne zaman bitecek sorularını alıyoruz. Yeni bir proje başlatsak bayağı uzun sürecekti ama hazır bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şu anda sondaj çalışmamız yapılıyor. İnşaat firmamız Düzce’de, derhal çalışmalara başlayacağız. Gelecekler ve inşaat hızlı bir şekilde yapılıp köprümüz hizmete açılacak. Tabii bunu yaparken belli bir zaman alıyor. Bu arada derenin bir bölümünde yan bir yol yaptık. Bugün oraya da 3 tane boru koyup üzerine malzeme dökmek şartı ile geçiş sağlayacağız. Bir yandan trafiğimiz de akacak. Sondajın ardından hızlı bir şekilde köprü yapılacak. İnşallah en kısa sürede biter bu iş. 20 gün içerisinde bitecek gibi ama bir aksilik çıkmadığı zaman 20-25 gün içinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Güzel bir şey olun 100 yıllık bir köprü olsun, başka bir şey istemiyoruz.”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.