DOLAR 32,3918 0.21%
EURO 35,0848 -0.08%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.125,660,50%
BITCOIN 2278908-1,09%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

340 okunma

Arazi Takası Belediye Meclisi Kararıyla Resmiyet Kazandı

ABONE OL
07/07/2020 11:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Meclisi’nin Temmuz ayı oturumu yapıldı. Meclis toplantısında birçok konu ele alınırken, oturumdaki en önemli konu, mülkiyeti Belediyede olan Değirmenağzı’ndaki tesisler ile Garanti İnşaat firmasına ait Esentepe kordon boyunda bulunan arazi takası meselesi oldu.

Akçakoca’nın büyük inşaat firmalarından olan Garanti İnşaat’a ait Esentepe kordondaki araziye karşılık, mülkiyeti belediyeye ait Günbatımı tesisi ile Katlı Otopark binasındaki KYK öğrenci yurdunun olduğu bölümün takas edilmesiyle sonuçlanan protokolün içeriği merak edilmekteydi.

Akçakoca gündemini uzun süre meşgul eden bu meseleyle ilgili olarak Başkan Okan Yanmaz, Meclis üyelerine bir sunum yaptı.

Yanmaz, Garanti İnşaat ile Akçakoca Belediyesi arasında Yaklaşık 15 ay süren görüşmeler sonucu geçtiğimiz Nisan ayında uzlaşma sağlanarak protokol imzalandığını söyledi.

Yanmaz, yapılan protokole göre, Akçakoca Belediyesi Garanti İnşaat’a ait olan araziyi alacak ve buna karşılık Değirmenağzı’nda bulunan Parla Restaurant’ın kiracısı olduğu arazi ile merkez çarşıdaki katlı otopark binasında bulunan, KYK erkek öğrenci yurdu olarak kullanılan belediyeye ait bölümün de Garanti İnşaat firmasına bırakılması kararlaştırıldığını aktardı.

Bilirkişi raporları ile karşılıklı arazi bedelleri ortaya konulduğunda Belediye için kârlı sayılabilecek bir antlaşma yapıldığını belirten Başkan Yanmaz, bu konuda bilirkişilerin ve değer biçici komisyonların raporlarının kendilerini haklı çıkarttığını söyledi.

Takas konusuyla ilgili yapılan görüşmelerin ardından takas işlemi oylamaya sunuldu. Oylama sonunda karar, MHP ve Ak Parti meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.