DOLAR 32,3475 0.24%
EURO 35,1333 -0.05%
ALTIN 2.304,361,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930743,55%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

387 okunma

Arazi Takası Meselesi, Meclis Salonu’nda İki Başkanı Karşı Karşıya Getirdi

ABONE OL
09/07/2020 11:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi ile Garanti İnşaat firması arasında protokolü imzalanan arazi takası konusu, Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda ele alındı.

Akçakoca’da günbatımının seyredilebildiği en güzel noktalardan birini inşaatlardan kurtaracak olması nedeniyle ilçe halkının da arkasında durduğu arazi takası antlaşmasına göre, Akçakoca Belediyesi Garanti İnşaat firmasına ait Esentepe Kordon mevkiindeki araziyi alacak, karşılığında Değirmenağzı Parla Tesisleri’nin üzerinde yer aldığı arazi ile Katlı Otopark binasında KYK öğrenci yurdu olarak hizmet veren bölümü verecek.

Oturumda Meclis üyelerine ve konuklara yönelik olarak etraflıca bir sunum yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, antlaşmadan kârlı çıkan tarafın Belediye olduğunu rakamsal verilerle açıkladı.

Oturumu izleyenler arasında bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum bir ara söz alarak konuya ilişkin görüşlerini aktardı.

Başkan Lokum, takas yapılan Değirmenağzı’ndaki arazinin yeni sahiplerinin o bölgeye bina yapacaklarını, Kordon’da bina yapılmayıp manzara yok olmasın diye yapılan bu antlaşmadan sonra yeni mülk sahiplerinin yeni yere bina dikeceklerini hatırlatarak, ”Bu adam buraya bina yapmayacak mı? Bu da yeşili kapatacak, O da denizi kapatacak” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum’a cevap veren Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, ”Adamın öncesinden imar hakkı var. Adama hak verilmiş, biz Devlet değiliz ki kafamıza göre bu hakkı nasıl elinden alalım. Ruhsatı olan bir alan, 3 kat olarak yasal hakkı var. İkisi aynı şey değil ki” açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.