DOLAR 32,5637 0.05%
EURO 34,9520 0.27%
ALTIN 2.422,260,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095259-3,01%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

316 okunma

AŞI HAFTASI NEDENİYLE İKİ ÇARŞI ARASINDA YÜRÜDÜLER

ABONE OL
25/04/2019 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da sağlık çalışanları İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen  etkinlikte, aşının hayatımızdaki önemine dikkat çekmek için yürüdüler.

Çuhalı çarşısından başlayan yürüyüşe, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, Düzce Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı ve çok sayıda sağlık çalışanı ile Nene Hatun Mesleki Anadolu Lisesi ve Barbaros Anadolu Lisesinin temsili öğrenci gurupları, okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün Merkez Camii önünde açtığı stantta son bulan yürüyüşün ardından bir açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk şunları söyledi:

”Her yıl Nisan ayının son haftasında Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerle Dünya Aşı Haftası faaliyetleri yapılıyor. Koruyucu sağlık hizmetleri arasında en etkili olanlarından biri hâlâ aşılamadır. Aşılar, bir grup hastalığın önlenmesinde oldukça etkili ve güvenli koruyucu hizmetlerdir.”

”Aşılama, kişilerin bireysel olarak temin etmeleri gereken hizmetler olmalarının ötesinde, iyi örgütlenmiş temel sağlık hizmetlerine sahip sağlık sistemleri aracılığıyla sunulabilirler.”

”Aşı programlarının yaygın şekilde uygulanmasıyla, son 30 yılda aşıyla önlenebilen hastalıklardan kaynaklanan ölümlerde dramatik azalma meydana geldi. Daha önce birçok çocuğun hastalanmasına, ölmesine neden olan 13 tane hastalığı oluşturan difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, hepatit A, hepatit B, hib menenjiti, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği, pnömokok menenjiti ve zatürresi, rota virüs hastalıklarını aşılar sayesinde neredeyse unuttuk.

”Çiçek hastalığı ise aşı sayesinde yeryüzünden silindiği için artık aşısı bile yapılmıyor. Bir virüsün herhangi bir toplulukta yayılmasını önlemek için aşılama oranının yüzde 95 civarında olması gerekir. Aşılar sadece aşılanan kişiyi değil, bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını engellediği için aynı zamanda erişkinleri yani tüm toplumu da korumuş olur. Bu yüzden her şeyin başı sağlık sağlığın başı aşı.” 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.