DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9780 -0.3%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

417 okunma

ATATÜRK’E HAKARET EDEN ZABITA İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

ABONE OL
19/11/2018 14:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Akçakoca Belediyesi zabıta memuru Ramazan Mat’ın sosyal medya hesabından yaptığı Atatürk paylaşımlarına karşı, ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Akçakoca şube yönetimi suç duyurusunda bulundu.

ADD yönetim kurulu üyeleri topluca Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayet dilekçelerini verdiler.

”Şikayet dilekçesinde Atatürk’ün manevi şahsına hakaret eden Ramazan Mat isimli şahıs hakkında gerekli işlemin yapılmasını Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz haber ve Facebook sayfalarında yapılan yorumlardan Atatürk’e hakaret içeren paylaşımların belirlenip savcılığın bunlar hakkında resen harekete geçip haklarında soruşturma açmasını arz ve talep ederiz” ifadeleri yer aldı.

ADD Akçakoca yönetimi, şikayet dilekçesini verdikten sonra basın duyurusu aracılığı ile kamuoyunu bir açıklama yaptılar.

İşte o açıklama:

Saygıdeğer kamuoyuna…

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret ve iftiralardan birine daha ne yazık ki Akçakoca’mızda tanık olduk.

Akçakoca Belediyesinde görevli olduğunu öğrendiğimiz bir zabıtanın,  sosyal medya hesabında Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Düşmanı olduğu tescillenmiş olan ve utanmadan  “kurtuluş savaşını keşke Yunan kazansaydı” şeklinde açıklama yapabilen sözde tarihçinin paylaşımlarına ilaveten, kendi görüşünü de şu çirkin sözcüklerle ifade etmiştir.

“Kemali seven, kendini Müslüman zanneden cahiller. Senin peygamberine dinine hakaret ediyor. Allah için uyarıyorum, tövbe edin kelimeyi şehadet getirin “ paylaşımında bulunan bu belediye personelini yaptığı hakaretlerden ötürü nefretle kınıyoruz. 

Hakareti yapan şahısla ilgili olarak derhal suç duyurusunda bulunduğumuzun bilinmesini isteriz.

Maalesef bugün güzel ülkemizde Cumhuriyet’e ve onun büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı sabır taşıracak derecede saygısızca ve çirkin  ifadelerin kullanılmasına tanık olmaktayız.

Özellikle  belli odakların  teşvikiyle yapıldığını düşündüğümüz bu paylaşımlar ile vatandaşlarımızın en hassas olduğu iki konu olan hak dinimiz İslam ile ülkemizin kurucu lideri Atatürk, uydurma söylemlerle ve  üzerinde oynanmış fotoğraflarla karşı karşıya getirilmek isteniyor.   

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk kimdir?..

Kuran-ı Kerim’e duyduğu derin sevgi ve saygısının yanı sıra, birçok konuşmasında Cenabı Allah’a, hak dinimiz İslam’a ve Kuran’ı Kerim’e sevgi, saygı ve bağlılıkla bahseden liderdir.

Peygamberimiz Hz. Muhammet’ten övgü ve saygı ile söz eden, Türk Milleti’ne, gerçek dine sarılmayı ve dinini bilerek öğrenerek yaşamayı tavsiye eden, din bezirganlarına, inanç tüccarlarına ve cahil meczuplara karşı milletini sürekli uyaran liderdir.

Atatürk, son Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i her konuşmasında rehber gösteren bir Dünya lideri olarak şu ifadeleri kullanmıştır:

“Bütün dünyanın Müslümanları Allah’ın son peygamberi Hz. Muhammed’in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed’i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet’in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler.”

Bu sözlerin sahibi kurucu liderimiz Atatürk’ün bir takım cahil çevreler tarafından dinsizlikle itham edilerek karalanmasına, saygısızca ve seviyesizce hakaretlerde bulunulmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz.

Biz Atatürkçüler olarak, milletimizin Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’e olan bağlılığını ve derin sevgisini kırmaya çalışan, milli birlik ve bütünlüğümüze zarar vereceğine inandığımız bu girişimleri beyhude bir çırpınış olarak görüyoruz.

Bu tür eylemlerde bulunanların hakkında her zaman yasal girişimlerimizi yapacağımızın,  gerekli tepkimizi göstereceğimizin de bilinmesini istiyoruz.

 

ADD AKÇAKOCA ŞUBESİ

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.