DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

388 okunma

Atatürk’ü anma etkinliği salonlara sığmadı; taştı!

ABONE OL
10/11/2019 15:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’inci yıl dönümünde Akçakoca da anma etkinliği gerçekleşti.

Sabah 09.0 5’te Kaymakamlık alanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından ikinci tören Akçakoca Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Akçakoca Atatürk ortaokulunun hazırlayıp sunduğu anma programını Atatürk ortaokulu öğretmenleri Recep Ali Tanış, Tayfun Beydilli, Aslı Aytaç, Ali Kemal Bahadır, Esma Çamlı, Ali Mehter Levent in hazırlayıp sunduğu program ilgiyle izlendi.

Sunumunu Melek Eren’in yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 Akçakoca kaymakamı Yasin Öztürk, belediye başkan yardımcısı Hakan Öztaş, AK parti, CHP, MHP ve İYİ parti ilçe başkanları ve protokolun tüm mensupları etkinlikte hazır bulundu.

Salonu hınca hınç dolduran, kucağında bebeği ile gelenden tutun da bastonundan destek alarak gelenlerin de gözlemlendiği, yoğun bir kalabalığın takip ettiği programın açış konuşmasını, okulun Türkçe öğretmeni Recep Tok yaptı.

Recep Tok, Atatürk’ü, hayatının sonuna kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük bir devlet adamı olarak nitelendirdiği konuşmasında, ‘vefatının 81’inci yıl dönümünde sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum’ dedi.

Büyük önder Atatürk’ü anmak için sıradan bir günün olmadığını, 10 Kasım’ın onu daha iyi anlamak, daha iyi takip edebilmek, onun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günü olduğunun altını çizen Tok, Atatürk’ün önemli özdeyişlerinden olan ‘benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözüyle konuşmasını tamamladı.

Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü anma haftası etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Günün anlamına binaen 7 E öğrencisi Azra Sönmez’in okuduğu ‘bir resim çiz çocuk’ adlı şiir okunurken, arka fonda Atatürk posterinin parçalar halinde birleştirilerek yapılması izleyenlerden büyük alkış aldı.

Daha sonra Atatürk’ün sevdiği türküler okul öğrencileri ve müzik öğretmenleri eşliğinde söylendi.

Son olarak törende farklı bir konsept ile hazırlanıp sunulan gölge oyunu ile Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar olan hayat hikayesi mükemmel bir şekilde canlandırıldı. Bu çalışma da izleyiciler tarafından ayakta alkış aldı.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, emeği geçen herkese teşekkür etti. Katılımcılar program sonrası salonda sergilenen Atatürk fotoğrafları sergisini ziyaret etti.

Fotoğraflar için aşağıdaki linke tıklayınız…

https://www.facebook.com/groups/1683172771703873/?ref=bookmarks

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.