DOLAR 32,5495 0.18%
EURO 34,9671 -0.06%
ALTIN 2.447,270,47
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20966170,13%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

548 okunma

Atatürk’ün hatırası vatandaşlarla buluşuyor

ABONE OL
28/06/2019 20:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100 yılı nedeniyle, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı Akçakoca’ya geldi.

Cumhuriyet meydanında yer alan Cumhuriyet Tırı, hafta sonu Akçakocalıları Atatürk’ün hatıralarıyla buluşturacak.

Tır’ın içerisinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergiler, İstiklal Madalyası’ndan, 10.Yıl madalyası’na orijinal objeler, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panolar yer alıyor.

Sergide Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan çeşitli materyallerin yanı sıra, Cumhuriyet’in yetiştirdiği ve kendi alanlarında başarılı timsali haline gelmiş kadınların fotoğrafları ve hikayeleri de yer alıyor.

Tır’ı ziyaret edenler, Mustafa Kemal Atatürk ile aynı fotoğraf karesine girmeyi sağlayan üç boyutlu görsel dekordan da faydalanıyor.  

 

İçinde mini bir Atatürk Müzesi ve ayrıca satış birimi de bulunan Cumhuriyet Tirı, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00’dan itibaren, liman içindeki kamyon – otobüs otoparkında ziyaretçileri ağırlayacak.

 

İlk gün organizasyonunun başında yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği Akçakoca Şubesi Başkanı Fatma Eker, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

”Akçakoca Turizm ve Kültür Festivali kapsamında Cumhuriyet Tırını Akçakocalılarla buluşturmak istedik. İki gün burada kalacak olan tırımızın içinde mini bir Atatürk müzesi var ve müzelerden ödünç alınmış, Atatürk’e ait olan olan anılar var. Ayrıca standımızda Atatürkçü Düşünce Derneği’mizin genel merkezinden gelen ürünlerin satışları olacak. Bütün Akçakocalıları bekliyoruz.”

 

Cumhuriyet sergi tırının ilk gün etkinliğinde Akçakoca heyetini yalnız bırakmayan ADD Batı Karadeniz Bölgesi Sorumlusu Semih Özkök de şu ifadeleri kullandı:

”Dünyada büyük liderler yüzyıllarda bir yetişiyor. Türkiye’de de 1881’de dünyaya gelen bir büyük lideri tanıma ve onu yaşama şansına sahip olan bir ulusun evlatları olarak, milli mücadelenin başlangıcının 100. yılı anısına Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak Cumhuriyet Tırları projesini geliştirdik. Bu konuda ismini anmadan geçemeyeceğim İstanbul Bölge sorumlumuz ve Genel Yönetim Kurulu üyemiz sayın Ali İhsan Gülek ve yine İstanbul’da görev yapan arkadaşımız ve Genel Yönetim Kurulu üyemiz Dursun Ali Toraman’a buradan en içten duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Doğu Karadeniz bölgesinin tamamını gezen bu tır, 18 Haziran itibariyle Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinden Batı Karadeniz’e giriş yaptı. En son 18 temmuz günü de Bolu üzerinden bölgeden çıkış yapacak. Daha sonra bu Tırlar Antalya ve Ege bölgesindeki yazlık bölgelere doğru yola çıkacak. Amaç, içindeki mini Atatürk Müzesi ile Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı böylesine zor bir dönemde, gençlerimize, çocuklarımıza, insanımıza Atatürk’ün niteliklerini yeniden anımsatmaya çalışmak. Bunu başarmak için de bizim çoban ateşlerimizin başındaki o kavurucu sıcakta, o ateşe odun atan sevgili şube başkanlarımız bölge ve örgüt başkanlarımızın hepsinin emeğine çok çok teşekkür ediyoruz. Ben de çaba sarfeden, Tırımızı ziyaret eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; Türk milleti daima müsterih olsun. Son Cumhuriyetçi, son Atatürkçü son nefesini vermedikçe bu Cumhuriyetin bir tek tuğlasına kimse dokunamayacaktır. Teşekkür ediyorum.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.