DOLAR 32,3764 0.16%
EURO 34,9529 -0.39%
ALTIN 2.319,780,04
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22927182,85%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

378 okunma

ATSO Başkanı ve Denizbank Şube Müdürü açıkladı… Nefes Kredisi veriliyor

ABONE OL
28/04/2020 15:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOBB ile Denizbank Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘nefes kredisi’ anlaşmasının ardından Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ile Denizbank şube müdürü Ali Özkan konuyla ilgili basına açıklama yaptılar.

İki köklü kurum arasında imzalanan krediyle ilgili olarak hızla hareket eden ATSO Başkanı Pazvant, sözkonusu krediden Akçakoca esnafının faydalanması için süreci hızlandıracak çalışmalar yürütmüştü.

Başkan Pazvant, toplantıda yaptığı konuşmada, Akçakoca esnafının kullanacağı toplam kredi miktarının 7-8 milyon lira civarında olduğunu ifade ederken, sözkonusu rakamın daha da yükseltilmesi için gerekli temasların da devam ettiğini söyledi.

Pazvant, Esnaf kredi kefalet kooperatifi üyesi esnafların Halkbank’tan alabildikleri 25 bin liralık esnaf kredisini kendi üyelerinin alamadığını, son günlerde bu konuda yapılan görüşmeler ile bu konuda olumlu bir sonuç ortaya çıktığını, bundan sonra ATSO üyesi esnafların da Halkbank kredilerine başvuru yapmalarının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Pazvant yaptığı açıklamada, ”Kredi Garanti Üye işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımız/borsalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatılmıştır” dedi.

Krediye ilişkin protokolün 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalandığını belirten Başkan Pazvant, 2020 Nefes Kredisi’ne ilişkin diğer detayları şu şekilde açıkladı:

1. Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50 olacaktır. Daha fazla üyenin krediden faydalanabilmesini teminen Odamızca kullandırılacak kredilerin azami limiti 50 bin TL olarak belirlenmiştir.

2. KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak Nefes Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. (Bu belge olmadan banka talep kabul edilmemektedir.)

3. Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Odamızca banka şubelerine bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır.

4. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

5. Kredi değerlendirme sürecinde Birliğimiz ve Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.

6. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.

Nefes Kredisi’nde;
✔️Vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek
✔️İlave maddi teminat yok
✔️50 bin lira kredi için 150 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacak
✔️KGF kefaleti için mevzuat gereği %0,75 komisyon alınacak
✔️Tüm sektörler başvurabilecek.

ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın konuşmasının ardından bir açıklama yapan Denizbank Akçakoca şube müdürü Ali Özkan ise sözkonusu kredi ile ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Müdür Özkan ayrıca, koronavirüs nedeniyle bankanın çalışma saatlerinin 12.00 – 17.00 arası olduğunu, bu konuda da bir değişiklik yaptıklarını söyleyerek, banka çalışma saatlerini yeniden 09.00 – 17.00 olarak eski haline getirdiklerini söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.