DOLAR 32,3139 0.19%
EURO 35,0732 -0.18%
ALTIN 2.277,740,02
BIST 9.009,322,30%
BITCOIN 22795021,27%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

437 okunma

Avrupa’nın en büyük seyir terası olacaktı… İptal aşamasına geldi

ABONE OL
12/08/2019 15:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Turizmine can katacak olan seyir terası yapılması konusunda sıkıntılar baş göstermeye başladı. Bağışçı Aydın Akın ve Belediye yönetimi arasında meydana gelen uyuşmazlık nedeniyle projeden vazgeçilmesi aşamasına gelindi.

Avrupa’nın en büyük seyir terası olacağı varsayılan Ayazlı seyir terasının yapımıyla ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda yer tespiti yapılmıştı. 

Güneşin hem doğuşu hem de batışının deniz üzerinden gerçekleştiği nadide yerlerden biri olan Kayabaşı falezlerinde, seyir terasının olmayışı bir eksiklikti.

Bu eksikliği gidermek için harekete geçen Cüneyt Yemenici başkanlığındaki belediye yönetimi, Ayazlı mahallesi Limoncuk falezleri üzerinde arazisi olan Aydın Akın’la anlaşarak seyir terasının yerini belirlemiş, zaman içinde Belediye ile bağışçı arasında karşılıklı hakların korunduğu bir protokol de imzalanmıştı. 

Bağışçıyla yapılan protokol sonucunda Akçakoca Belediyesinin teknik birimleri, Limoncuk falezlerine yapılacak olan cam seyir terasının projesini hazırlamışlardı.

Falezlerin yapılacağı alanda belediye tesis kurup işletecek, bağışçıya da işletmeciliğini yapacağı bir bölüm bırakılacaktı.

Protokolün yapılmasının ardından seyir terasının inşaatına başlanması beklenirken, bağışçı ve belediye arasında oluşan uyuşmazlık sonucu projeden vazgeçilme aşamasına gelindi.

Bu konuda neler yapılabileceğiyle ilgili olarak Akçakoca Belediye Meclisinde, sadece bağışçının katıldığı halka kapalı özel bir oturum yapılırken, oturum sonucu alınan kararla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Seyir terası konusunun bundan sonra ne şekilde seyredeceğiyle ilgili belediye birimleri önümüzdeki günlerde çalışma yürütecek. Çalışmaların ışığında projeden vaz mı geçileceği yoksa yeni bir biçimde devam mı ettirileceği netleşecek. Nihai karar ise Ekim ayı meclis oturumunda verilecek.     

Akçakoca belediyesinin bağışçı Aydın Akın ile yaptığı protokolde şu maddeler yer alıyordu:

  • Yapılacak cam terasın adı ”Hacı Müteahhit Osman Akın Terası” olacak.
  • Ayda iki kez, her ayın ilk ve son Perşembe günleri 65 yaş üstü vatandaşlara çay ve kahve ücretsiz verilecek. Aksi taktirde Haziran, Temmuz, Ağustos teras gelirleri bağışçıya kalacak.
  • Bağışçıya ait 1.177 m² arazinin 250 m²’lik yan tarafı ‘Günübirlik Alan’ olarak bağışçıya bırakılacak, diğer bölümün tamamı Akçakoca belediyesine bedelsiz terk edilecek.
  • Belediyeye terk edilen cam terasta alkollü işletme ve kumar işletmesi olmayacak.
  • Terasın giriş bölümüne bağışçı Aydın Akın tarafından yazılan teşekkür tabelası asılacak.
  • Belediye Başkanlığı hukuk çerçevesinde yapacağı işlerde bağışçıya kolaylıklar sağlayacaktır. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.