DOLAR 32,5840 0.32%
EURO 34,8287 0.22%
ALTIN 2.514,151,21
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20895361,13%
Düzce
14°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

300 okunma

Aynı Şikayetlerle Hastaneye Kaldırılan 6 Hastadan Biri Ölmüştü

ABONE OL
26/04/2017 09:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yığılca’ya bağlı Kırık Köyü’nde aynı şikayetlerle hastaneye kaldırılan 6 kişiden 1’inin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin Düzce Valiliği’nden açıklama geldi. Vatandaşlara hanta virüsü bulaştığını açıklayan Valilik, olay üzerine virüsün bulaşıcı olmadığını belirtti.

Yığılca’nın Kırık Köyü’nde 6 kişinin de aynı şikayetlerden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay hakkında Düzce Valiliği basın açıklaması yaptı.

“Hastalardan kan örnekleri alındı”

Valilikten yapılan yazılı basın açıklamasına göre olayın hanta virüsünden kaynaklı gerçekleştiği ortaya çıktı. Olay üzerine Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun toplandığını belirten Valilik, “Konuyla İlgili 24/04/2017 tarihinde Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapılmıştır.

Toplantıya Halk Sağlığı Müdürlüğü. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesinden Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Nefroloji bölümünden yetkililer katılmıştır. İlimizde 2017 Ocak ayı itibariyle ve daha önceki yıllarda görüldüğü üzere gözüken hanta virüsü enfeksiyonu tedavisi ile ilgili ilimizdeki hastanelerimizde yatarak tedavi gören hastalarımızdan alınan kan örnekleri Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuarına gönderilmiş olup; sonuçları beklenmektedir.

İlimiz Hastanelerinde yatarak tedavi gören vatandaşımız bulunmamakta olup; hastalarımız şifahen taburcu olmuşlardır. Elimizdeki verilere göre ve yaptığımız çalışmalar doğrultusunda ilimizde hanta virüsü nedeniyle herhangi bir ölüm vakası bulunmamaktadır.” denildi.

“Bulaşıcı değil”

Valilik ayrıca, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce Filyasyon çalışması yapılarak hanta virüsünün görüldüğü yerlerden alınan su numuneleri merkez laboratuarımızda incelenmektedir. Hastalığın kan transfuzyonu yoluyla ve özellikle insandan insana geçmediğinin halkımız tarafından bilinmesi gerektiği, çevre temizliği, kemirgenlerden uzak yaşantı ve temiz su tüketimi ile hijyen kurallarına önem göstermeleri gerektiği, böylelikle bu virüsten korunabilecekleri konusunda ekiplerimizce bilgilendirmelerde bulunulmuştur.” şeklinde ifade etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.