DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

954 okunma

Bağış yapılan 5 adet diyaliz makinesinin devir teslim töreni gerçekleşti

ABONE OL
09/06/2019 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü tarafından Devlet hastanesine bağışlanan 5 adet diyaliz makinesinin devir teslim töreni gerçekleşti.

Rotary kulübü, diyaliz makinelerinin yanı sıra, diyaliz ünitesinin oturma gruplarını da baştan sona yenilediler. 

Saat 11.00’de Diyaliz ünitesi önünde yapılan etkinliğe Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve başkan yardımcısı Şenol Yazgan da katıldı.

Farklı rotary kulüp başkanları ve guvernörlerinin de yer aldığı etkinliğin sunumunu televizyon programı yapımcısı Ayşegül Aydın yaptı.

Hastane avlusuna kurulan kürsüye konuşmak için davet edilen ilk isim Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Erkan Güldiken oldu.

Güldiken konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

”Uluslararası Rotary Vakfı’nın ‘hastalıkların önlenmesi ve tedavisi’ başlığı altında, Akçakoca Rotary kulübünün önderliğinde, yurt içi ve yurt dışı rotary kulüplerimizin katılımıyla Akçakoca Devlet Hastanesine bağış yapılacak 5 adet diyaliz makinesinin açılış ve bağış törenindeyiz.” 

”2016 yılında kulübümüzü kurduğumuzda bir Akçakocalı olarak Rotary kulübünün Akçakoca’ya ve halkına faydalı olabilmek için çok önemli bir şans elde ettiğini hissediyordum. Kuruluşumuzdan 1 yıl sonra Akçakoca Devlet Hastanesi’nin  diyaliz makinelerinin ekonomik  ömürlerini doldurmasına rağmen güç koşullarda hizmet verdiğini diyaliz sorumlu hekimi Dr Kamil Eyüpoğlu’ndan öğrendiğimizde, tüm üyelerimizle bu konu hakkında ne yapabileceğimizi düşünmeye başladım.”

Bir diğer konuşmacı olan Rotary Vakıf Başkanı ve Akçakoca Rotary kulübünün kurucu başkanı Cemil Gülez ise şunları söyledi:

”Rotary kulübü olarak, zaman içerisinde yaşadığımız doğal çevre ve toplum sorunlarına duyarlılık adına daha fazla neler yapacağımızı sorgular hale geldik. Tam da bu süreçte Akçakoca’nın en önemli sağlık sorunlarından birine tanık olduk. Akçakoca’da diyaliz ünitesi makinelerin yetersiz kaldığını, böbrek hastalarımızın  yeni makinelere ihtiyaç duyduklarını öğrendik.”

”Hiç zaman kaybetmeden Rotary kulübü olarak Devlet hastanesi yetkilileri ve Diyaliz ünitesi sorumlusu Dr. Kamil Eyüpoğlu ile görüşmeler yaparak konuyu etraflıca değerlendirdik. Hastane yönetimine diyaliz makinelerini kazandırma sözü verdiğimizde, omuzlarımızdaki yükün ağırlığını bildiğimiz kadar, bu projeyi başarıyla hayata geçirmenin haklı gururunun da farkındaydık.”

Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Okan Yanmaz da şu ifadeleri kullandı:

”Tabii ki böyle desteklerin memleketin bir takım eksiklerinin giderilmesinde çok faydalı olduğunu anlatmaya gerek yok. Sizlerin Akçakoca’ya böyle ince bir düşünceyle yardım ettiğinizden dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah benzeri projelerde de desteklerinizin devamını bekliyorum.”

Daha sonra konuşma yapan Hastane Başhekimi Op.Dr. Muzaffer Haldun Çolak ise şunları söyledi:

”Değerli Belediye Başkanım siz değerli Rotary Kulübünün önde gelen üyeleri, bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tabi biz hekimler olarak, sağlık çalışanları olarak insanların en değerli hazinesi olan sağlık ile uğraşıyoruz. Tabi bu meşakkatli bir iş. Hastanemizin bir çok eksikleri, sıkıntıları gün yüzüne çıkarak bizleri meşgul ederek, bizlerin de üstesinden gelmeye çalışarak bir şekilde bu sürece itiyor bizi. Biz Rotary kulübü ile şuanda yeni tanıştık. Kendilerinin bu mutlu gününde, özellikle heyecan duydukları bu günde bizlere bağışladıkları, aslında kendilerini hiç tanımayacakları hastaların dahi kendileri müteşekkir olacakları bu günde hastanem ve hastane çalışanlarım adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Belediye Başkanımın dediği gibi inşallah Akçakoca’nın diğer eksikliklerinde de yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi temenni ediyor ve teşekkür ediyorum.”

Başhekimin ardından kürsüye davet edilen Türkiye 2430. bölge dönem Guvernörü Nuri Altan Arslan şunları söyledi:

”Dünyanın dört bir yanında 1 milyon 200 bin kişi, 200 farklı coğrafya da kulüplerimiz eliyle hizmet üretiyor. Bize gelen talepleri yapabildiğimiz, karınca kararınca yapabildiğimiz kişiler ve kuruluşlarız. Bir elin neyi var iki elin sesi var. Akçakoca Rotary kulübünün kuruluşunu dün gibi hatırlıyorum. Sevgili Boğaçhan ile buraya geldiğimizde ilk kez Cemil’in dükkanına geldiğimizde o ilk toplantıda bu günleri geleceğimizi hissetmiştik. Yeni bir kulüp, senelerdir var olan diğer kulüplerin varlığına rağmen Akçakoca Rotary Kulübü daha iki buçuk yaşındayken bu projeyi aldı götürdü ve Akçakoca’ya 45 bin dolar bir değer kattı. rakamsal büyüklüğü hiç önemli değil, bu 5 diyaliz makinesiyle kaç insana dokunacağımız çok daha önemli.”

 

Son olarak kürsüye davet edilen isim geçmiş dönem Guvernörü Malik Aviral oldu.
Aviral konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

”Her zaman söylüyorum, yerel yönetimlerin bize destek olması çok önemlidir. Sayın belediye başkanım, sayın hastane yetkilileri böyle bir şeye açık olmazsalar böyle bir hizmetin alınması sözkonusu olamazdı. Biz devamlı şunu söylüyoruz, lütfen yerel yönetimler bizlerin burada beklediği sadece bir taktirdir, teşekkür ederiz demek bizim ilerde başka projeler yapmak için bize bir motivasyon kaynağıdır. ben sayın belediye başkanıma, hastanenin tüm yetkililerine, ve aramızda bulunan halka çok teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edildi. Ardından kurdele kesimine geçildi.

Belediye başkanı ve rotary kulüpleri temsilcileri kurdeleyi birlikte kestikten sonra, bağış yapılan diyaliz makinelerinin olduğu bölüm hep birlikte gezildi.

Program sonunda toplu hatıra fotoğrafları çekildi.

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.