DOLAR 32,4987 0.25%
EURO 34,6078 0.29%
ALTIN 2.483,020,00
BIST 9.565,61-1,18%
BITCOIN 2034784-5,30%
Düzce
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

348 okunma

Bakan Bozdağ Akçakoca STK Temsilcilerine KOnuştu

ABONE OL
13/03/2017 08:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:”Yeni sistem siyasette edepli ve ahlaklı bir dil kurulmasını sağlayacak”

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akçakoca ilçesinde STK temsilcilerinin katıldığı yemekli toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, “Yeni sistem siyasi partilerin dillerinde bir iyileşmeye yol açacak. Siyasi partiler, siyasette edepli ve ahlaklı bir dil kullanmak zorunda kalacak” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Düzce ziyaretinin ardından akşam saatlerinde Akçakoca’ya geldi. Bakan Bozdağ ve beraberindeki heyet, ilk olarak tarihi Yukarı mahalle kadın pazarını gezdi. Burada yöresel yiyeceklerden tadan Bakan Bozdağ, her bir standı gezerken, toplu hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Düzce ve Akçakoca protokolünün tamamına yakınının eşlik ettiği Adalet Bakanı Bozdağ, mahalle pazarı ziyaretinin ardından ilçenin oda, dernek ve STK temsilcileriyle birlikte Akçakoca Otel’de akşam yemeğine katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, referandum sürecini ve son günlerde bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Bakan Bozdağ, “Almanya’da, Hollanda’da, Avusturya’da seyahat hürriyeti engellendi. Demokrasi mezara gömüldü. İnsan hakları ayaklar altına alınıp çiğnendi. Türk toplumunun toplanma hakkı ortadan kaldırıldı. Demokratik nezaket kurallarıyla bağdaşmayacak nazist ve faşist uygulamalar yapıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 200 yıldır yönetim sistemini tartıştığını ifade eden Bozdağ, Cumhuriyet dönemi boyunca da bu tartışmaların hiç bitmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, gizli evetçi”

Konuşmasında ana muhalefet partisi liderinin yaptığı bir konuşmaya da gönderme yapan Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun gizli evetçi olduğunu söyleyerek, “Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki; ‘Başbakan başka partiden olursa, Cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa o zaman çift başlılık olur kavga çıkar bu sistem bunu sağlıyor’ ya adam gizli evetçi diyorum inanmıyorlar. Ya biz de tam bunu önlemek için yapıyoruz Sayın Kılıçdaroğlu. Çift başlılık olmasın diye bunu yapıyoruz. Geçmişte Turgut Özal’la, Mesut Yılmaz kavga ettiler mi ettiler. Süleyman Demirel’le, Tansu Çiller kavga etkiler mi ettiler. Sezer’i Cumhurbaşkanı yapan Ecevit değil miydi? Kavga ettiler mi ettiler. Bakın her dönemde Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında tartışma, didişme, kavga olmuştur. Biz diyoruz Türkiye’nin Başbakanı ile Cumhurbaşkanı arasında tartışmalarla geçirecek zamanı yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Erbakan anmasına katılmasının referandumda vatandaşın oyuna ihtiyaç duyulmasından kaynaklandığını savunan Bozdağ, “Son günlerde helal ve haram lafını da kullanıyor. İnanın sizin oylarınıza ihtiyacı olmazsa bu dili asla kullanmaz” dedi.

Yeni sistemin partiler arasında çeşitli ittifaklara ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Bozdağ, ‘’Bu yeni sistemde milletin değerlerine uzak olan partiler sistemin dışına itilecek. Partiler arasında çeşitli siyasi işbirlikleri olacağı için bugün kullanılan dil kullanılmayacak. Daha edepli ve ahlaklı bir siyaset üslubu kullanılacak” dedi.

Son olarak kimseye ‘hayır’ oyu verecek diye terörist demediklerini ve asla demeyeceklerinin altını çizen Bakan Bozdağ, “İster hayır desin ister evet desin, milletimizin vicdan terazisine koymamız gerekenleri koyuyoruz. Gerisi o vicdan terazisine göre hareket edecek olan milletimize kalmıştır’’ dedi. Konuşmaların ardından Bakan Bozdağ Ankara’ya hareket etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.