DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

494 okunma

Bakan Özlü, Akçakoca Karslılar Derneğini Ziyaret Etti

ABONE OL
11/04/2017 16:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca’da bulunan Kars İli Kültür ve Dayanışma Derneği’ni  ziyaret etti. Özlü, dernek üyelerinden 16 Nisan referandumunda EVET oyu kullanmalarını istedi.

Bakan Özlü’nün saat 19.00’da Karslılar Derneği lokaline yaptığı ziyarette, kendisine Düzce eski milletvekili Osman Çakır, İGM Başkanı Dursun Çakır, İGM üyesi Ayfer Yılmaz, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile partisinin ilçe, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri eşlik etti.

Karslılar Derneği yöneticileri ve üyeleri, Bakan Özlü ve beraberindekileri dernek binasının kapısında karşıladı.

Oldukça kalabalık bir katılımın görüldüğü Karslılar Derneği lokalinde, Dernek Başkanı Şerafettin Polat konuk heyete yönelik bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

 

Ardından Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça, ziyaret sebeplerini anlatan bir konuşma yaptı. Akça, referandum sürecinde parti olarak yoğun bir kampanya yürüttüklerini belirterek, Akçakocalı Karslılardan EVET yönünde oy kullanmalarını talep etti.

Akça’dan sonra dernek üyelerine seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin mevcut yönetim sistemini bir araca benzetti. Bu aracı yenilemek istediklerini aktaran Özlü, “16 Nisan’daki referandum , bu yenilenmenin adıdır. Modern tabirle söylersek, 16 Nisan Türkiye için bir inovasyondur, bir yenilik hareketidir. Gönlümüz arzu ediyor ki; Türkiye orta-yüksek gelir seviyesinden, yüksek gelir seviyesine sahip ülkeler sınıfına girsin. Bu,10 bin dolar gelir seviyesinden 20 bin, 30 bin dolarlar seviyesine çıkması demektir. Yani Türkiye’yi ikiye katlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin kendi kendini yöneteceğini ve dünyadaki mazlum milletlerin de hakkını, hukukunu korumak için çalışacağını vurgulayan Özlü, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemleri, Batılı bir takım ülkelerin devlet adamlarını gücendirmiş olabilir ama hakikat, bu. Bunu söylemek cesaret ister. Ayıplarını yüzlerine karşı söylediğimiz için, bize karşı belki tavırlılar, belki rahatsızlar.”

”Her Avrupa ülkesinde, oradaki vatandaşlarımızın oy kullanma haklarını engellemeye yönelik faaliyetler oldu. Bu, rahatsızlığın sonucudur, kimse rahatsız olmasın. Bu referandumdan hep birlikte, bütünlük içerisinde güzel bir sonuç alacağız. Büyümeye, güçlenmeye, zenginleşmeye devam edeceğiz.”

Konuşmasının ardından Bakan Özlü, Akçakoca Karslılar Derneği başkanı Şerafettin Polat’a Türk bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve fincan takımı hediye etti.⁠⁠⁠⁠


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.