DOLAR 32,4442 -0.14%
EURO 34,7419 -0.68%
ALTIN 2.442,700,28
BIST 9.933,022,23%
BITCOIN 20945321,07%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

446 okunma

Bakan Özlü Referandum Çalışmaları Kapsamında Akçakoca’ya Geldi

ABONE OL
10/04/2017 12:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, referandum çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaret yapmak amacıyla sabah saatlerinde Akçakoca’ya geldi.

Bakan Faruk Özlü’nün Akçakoca’daki ilk programı Akçakoca Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret oldu.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Dursun çakır, İGM üyesi Ayfer Yılmaz, eski belediye başkanı Nazmi Çiloğlu, Ak parti İlçe Başkanı Dergah Akça ve partinin ilçe yönetiminden çok sayıda isim bu ziyarette e Bakan Özlü’ye eşlik etti.

Kooperatif Başkanı Muammer Büyük’ün yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından İlçe Başkanı Dergah Akça ziyaretlerinin maksadına yönelik kısa bir sunum yaptı.

Daha sonra konuşan Bakan Faruk Özlü, konuşmasında, 16 Nisan’da oylanacak olan anayasa için ciddi bir çalışma yapıldığını söyledi.

Anayasanın hazırlanması için Türkiye’nin uzun bir süreçten geçtiğini aktaran Özlü, şöyle konuştu:

“Anayasanın oylanmasına tek başımıza gelmedik, bu bir süreç. Tartıştık, konuştuk, uzun bir süreçten geçtik. Sadece biz demiyoruz, herkes bu anayasanın değişmesini söyledi, seçim beyannamelerine yazdı. Bu bütün partilerin arzusu. Ama gelin görün ki, kusura bakmasınlar, Türkiye’de muhalefet çalışmıyor, tembeller.”

Muhalefet çok tembel

Bazılarının siyaseti alt kaliteye çekme gayretinde olduğunu vurgulayan Özlü, “Bu çok yanlış. Siyaset, hizmet etme sanatı ve millete hizmet etme aracıdır, dedikodu sanatı değil. Anayasa teklifi konusunu da bütün partiler istiyordu. ‘Anayasa değişsin’ diyen sadece biz değiliz, CHP de, MHP de, HDP de söylüyor. Ama ortada somut olan tek bizim teklifimiz. Ana muhalefet keşke çalışsa, uğraşsa, fikirler üretse, sesini yükseltmek yerine fikirlerini yükseltse çok daha iyi olacak.” diye konuştu.

Genel seçimler 2019’da yapılacak

Genel seçimlerin 2019 yılında olacağını anımsatan Özlü, şöyle devam etti:

“Burada AK Parti, CHP, MHP seçimi yapmayacağız. Seçime 6 gün var, elinizi vicdanınıza koyun ve 18 maddede ‘hayır’ denecek bir madde var mı diye bakın. Biz ‘Yargı, bağımsız ve tarafsız olmalıdır’ diyoruz. Yargının tarafsız olmaması düşünülebilir mi? Biz, yargının tarafsızlığını anayasal teminat altına almak istiyoruz. Anayasamızda yargının tarafsızlığının yer almasını istiyoruz. Buna ‘hayır’ denir mi?

Bakan Özlü, daha sonra ilçede faaliyet gösteren boru fabrikalarını gezdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.