DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080274-1,39%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

531 okunma

Bakan’ın Mitingiyle CHP’lilerin Mitinginin Bize Gösterdikleri

ABONE OL
04/04/2017 15:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Akçakoca’da miting yapıyor ama o mitinge katılım CHP’li milletvekillerinin mitingine katılım kadar. Ya da bilemediniz bir miktar daha fazlası.

Fotoğrafın bu sayısal yanına dikkatlice bakıldığında, bu işte bir gariplik olduğunu hemen fark edersiniz.

Bakan Faruk Özlü’nün Akçakoca mitingi, miting öncesi hazırlıkların gücü; Parti teşkilatlarının, belediyelerin ve nihayetinde hükümetin olanakları üzerinden değerlendirdiğinizde, hazırlıkları kusursuz olması gereken bir mitingdi.

Çevre il ve ilçelerden otobüslerle mitinge insan taşımak imkânından söz etseniz, en fazla Ak parti bu imkâna sahip. Afişler, billboardlar, sesli ve yazılı duyuru araçları, medyanın gücü… Hepsinde Ak Parti’nin bariz bir üstünlüğü var.

Buna rağmen bu mitingin bu kadar cılız geçmesini parti teşkilatı neyle izah edecek.

Bakanların, milletvekillerinin, İl Genel Meclisi ve Belediye başkanlarının destekleriyle Akçakoca’nın neredeyse tüm sokaklarını, mahallelerini arşınlayan, köy çalışmalarını yapan ve geniş katılımlı toplantılar gerçekleştiren Ak Parti İlçe Başkanlığı, çalışma yürüttüğü muhitlerden mitingin olduğu Cumhuriyet meydanına neden yeteri kadar seçmeni taşıyamadığını anlatmak zorunda.

Yok eğer partinin mahallî yönetimi, ‘biz elimizden geleni yaptık ama vatandaşın teveccühü bu kadardı’ derse, o zaman referandumun Akçakoca’daki olası sonuçları kendini bugünden biraz olsun belli etti diyebiliriz.

Evet ve Hayır sözcülerinin aynı meydanda yaptıkları mitingin dinleyicileri üç aşağı beş yukarı aynı sayılarda ise, referanduma iki haftadan az bir zaman kala, hem EVET’çilerin hem de HAYIR’cıların şapkalarını bir kez daha önlerine koymak, kalan günlerde nasıl bir çalışma yöntemiyle daha fazla seçmeni kendi yanlarına çekeceklerinin programını belirlemek kaçınılmaz olmuştur artık.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.