DOLAR 32,5143 0.08%
EURO 34,8940 -0.24%
ALTIN 2.455,160,79
BIST 9.886,661,75%
BITCOIN 20871460,47%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

483 okunma

Bakanlık’la görüşüldü… Akçakoca uzmansız bırakılmayacak

ABONE OL
24/09/2019 12:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet hastanesinde görevli olan iki dahiliye uzmanı Şeyma Bahşi Arslan ve Gün Işıl Yalçın’ın yan dal sınavlarını kazanmış olmalarından ötürü ilçeden ayrılacak olmaları karşısında, Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Haldun Çolak birer açıklama yaparak, yeni hekimlerin getirilmesi için Bakanlık’la temas kurulduğunu söylediler. 

Hastane Başhekimi Op. Dr. Haldun Çolak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Her iki dahiliye doktorumuzda Mayıs ve Haziran aylarında Akçakoca’ya  atanmışlardı. Akçakoca Devlet Hastanesi’ne atanmadan önce 2018’in Aralık ayında ‘yan dal uzmanlık sınavını’ kazanmış olmalarına binaen şu anda atamaları gerçekleştirildi. Hekimlerimizin ayrılmalarıyla ilgili başka bir neden yok. Kazanılmış olan bir hakları var ve tabii ki her hekimin hak kazanımlarıyla ilgili değerlendirmeleri de kendilerine kalmış bir olay. Bunun dışında başka bir durum söz konusu değil.

İl Sağlık Müdürü: Hekimlerimiz ayrılmadan yenilerini getireceğiz

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde idareci ve personelle bir toplantı gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Akçakoca  Devlet Hastanesi’nde hekim sayısında belli bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Dahiliye doktorlarımız yan dal sınavı kazandılar. Ayrılmalarının nedeni bu. Dahiliye uzmanlıkları üzerine nefroloji alanında 4 – 5 yıl ihtisas yapacaklar. Hekimlerimizin açıklarını kapatmak adına tekrar Bakanlık ile görüşerek arkadaşlarımız ayrılmadan o açığı telafi edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.