DOLAR 32,5153 0.18%
EURO 34,5801 0.07%
ALTIN 2.493,540,31
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20706710,65%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

424 okunma

Baraj ve su tesisinin parasının hibe olmadığının altını çizdiler

ABONE OL
24/02/2021 12:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ve MHP ilçe başkanı Mustafa Özensel ile birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak, son günlerde birtakım medya organları aracılığıyla yapılan algı haberlerini eleştirdi. Yanmaz açıklamasında, Baraj ve içme suyu tesislerine yönelik olarak yapılan ”hibe” projeler haberlerinin algı operasyonları olduğunu söyledi.

Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyelerinin de yar aldığı açıklama başkanlık makamında yapılırken, DSİ’nin yaptığı yatırımların hibe kapsamında olmadığını ifade eden Yanmaz, bu projelerin maliyeti olan 80 milyon liranın Akçakoca belediyesine 30-40 yılda ödenecek bir borç olarak tahakkuk edildiğini söyledi.

İşte yapılan o ortak açıklamanın yazılı metni:

BASIN AÇIKLAMASI

2004-2009 dönemi Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu döneminde başlatılan, Fikret Albayrak ve Cüneyt Yemenici dönemlerinde devam eden Akçakoca ilçesi içme suyu barajı ve temiz su arıtma tesisi borçları hakkında yerel basın organlarında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunun doğrudan bilgilendirilmesi adına açıklama yapama durumu hâsıl olmuştur.

Söz konusu yatırımlar, Devlet Su İşleri tarafından yapılan doğrudan devlet yatırımı olup, Devlet Su işlerinin ülke genelinde yapmış olduğu gibi iş bitimi sonrası yapılan protokolle Akçakoca Belediyesine devri yapılmıştır.

Böylesine büyük devasa projeler, bütçe kaynakları sınırlı olan bizim gibi belediyeler tarafından yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda, devlet tarafından yapılır ve yatırım maliyetleri o belediyeye 30-40 yıllara yayılan borçlanma karşılığı tahakkuk edilir. Söz konusu Nazmi Çiloğlu Sarıyayla İçme Suyu Barajı ile Temiz su Arıtma tesisinin toplam 80 milyonu bulan yatırım maliyeti, belediyemize 30 yıl vadeleri olarak tahakkuk edilmiştir.

Nazmi Çiloğlu Sariyayla barajının devreye girmesi ile birlikte Akçakoca İlçemizde uzun yıllar su probleminin yaşanmaması hedefleniyor

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.