DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9696 0.35%
ALTIN 2.435,520,52
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

608 okunma

Barınakta Ölen Pitbull’a Otopsi Yaptılar

ABONE OL
25/04/2017 11:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Orhangazi mahallesinde bir kediye saldıran ve ardından belediye ekipleri tarafından uyutularak geçici hayvan barınağına alınan pitbull cinsi köpeğin, iki gün sonra barınakta ölmüş halde bulunması, başta hayvanseverler olmak üzere çok sayıda vatandaşın sosyal medya üzerinden tepki vermesine yol açmıştı.

Köpeğin alıkonulma esnasında, aşırı doz uyuşturucudan zehirlendiği iddialarının fazlaca yer aldığı sosyal medya tepkilerine karşı, Akçakoca Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, köpeğe otopsi yapıldığı, otopsi sonucunda köpeğin kalp krizinden veya kalp yetmezliğinden öldüğü ifade edildi.

İşte o açıklamanın tam hali:

‘’Cuma günü saat 16.00’da belediyeye insanlara saldırıyor ve kedileri parçalıyor diye gelen şikâyet üzerine olay yerine giden ekipler tarafından saldırgan ve beslenmesi yasak olan ırklar arasında olan pitbull cinsi köpeğe alt dozlarda sakinleştirici uygulanarak barınağa alınmıştır.

Cumartesi ve Pazar günleri sağlıklı olan ve anesteziden dolayı bir sorunu olmayan köpeğin beslenmesi ve bakımı barınakta devam etmekteydi.

Pazartesi sabahı mesaiye başlandığında köpeğin cansız bir şekilde kafeste olduğu görüldü. Aynı gün yapılan otopsisinde köpeğin kalp damarında çatlak olduğu ve kalbinde aşırı büyüme olduğu, buna bağlı olarak kalp krizi veya kalp yetmezliği sorunu yaşadığı kanısına varıldı.’’


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.