DOLAR 32,5965 0.35%
EURO 34,8179 0.17%
ALTIN 2.507,390,94
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20982632,92%
Düzce
14°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

329 okunma

Baro Başkanı Ay’dan Cumhurbaşkanının ‘seçim sistemi’ açıklamasına tepki

ABONE OL
07/05/2020 12:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Baroların seçim sistemi hakkında değişiklik yapılacağına dair yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Baro Başkanı Ay, meslektaşlarının son günlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çektiği açıklamasında, ‘Avukatlar seçim derdinde değil geçim derdindedir’ dedi.

 

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay yaptığı açıklamada Avukatlık Kanunu ve seçim sistemine ilişkin değişiklik tasarısına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Baro Başkanı Ay, öncelikle üzerinde durulması gereken konunun baroların seçim sistemleri olmadığını belirterek, avukatların sorunlarına dikkat çekti.

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizden en çok avukatların etkilendiğini vurgulayan Baro Başkanı Av. Azade Ay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızca Baroların seçim sistemi hakkında değişiklik yapılacağına dair açıklamayı hep birlikte dinledik.

Yaşadığımız bu salgın günlerinde ne mesleğimizi icra edebiliyoruz ne de kendimizi koruyacak önlemleri alabiliyoruz.

Yaklaşık 5 yıldır süren ekonomik krizden en çok bizler etkilendik, yıllardır SGK primleri, vergiler, düşük ücretler altında adeta ezildik.
Bu pandemi nedeniyle çalışmadığımızdan pek çok meslektaşımız için yaşam şartları katlanılabilir ölçülerin çok üstünde kaldı.

Bağlı çalışan meslektaşlar işsiz kalmakla, kendi ofislerinde çalışanlar ise işlerini kaybetmek korkusuyla adeta yaşamaya mahkum edildi.

Yıllardır yargılamalarda yaşanan sıkıntılar, adil yargılama hakkının özümsenmemiş olması, avukatı ve savunmayı hiçe sayar düzenlemeler ve uygulamalar da mesleğin sürdürülebilirliğine adeta ket vurdu.

Hukuk fakültelerinin sayısı ve niteliği, eğitiminin istenilen seviyede olmayışı, buna rağmen bir türlü avukatlık sınavının getirilmemiş olması da işin çabası.

Arabuluculuk, uzlaşma, tahkim gibi müesseselere öncelik verilmiş ve zorunlu hale getirilmiş olması adeta uyuşmazlıkların yargılama faaliyeti dışına çıkarılması sonucunu doğurmuştur.

Hali hazırda avukatların zor günlerinde kendilerine destek olacak bir yardım sandıklarının bulunmayışı, yüksek SGK primlerine rağmen avukatlara bağlanan yaşlılık aylıklarının oldukça düşük olması ( asgari ücretin bile altında) karşısında avukatların yaşam mücadelesi vermeleri…

Bunun gibi meslekte pek çok sorun varken inanın Cumhurbaşkanım bizim derdimiz seçim değil geçimdir. Bizim derdimiz adil yargılanma hakkıdır, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıdır, bağımsız ve tarafsız yargıdır! Tavrımız her zaman demokrasiden yanadır.”

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.