DOLAR 32,3510 0.3%
EURO 35,1382 -0.02%
ALTIN 2.309,391,41
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22894422,99%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

381 okunma

BARO : MÜFTÜLER RESMİ NİKAH KIYAMAZ!

ABONE OL
27/07/2017 18:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, müftülere nikâh yetkisi veren tasarının Meclis Başkanlığı’na sunulmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında değişikliğin Laiklik ilkesinin dolaylı olarak çiğnenmesine yol açacağını belirterek, meclisten geri çekilmesi için hükümete ve tüm siyasi partilere çağrı yaptı.

Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, evlendirme yetkisi bulunan görevliler arasına il ve ilçe müftüleri de eklenmesiyle ilgili tasarının meclise sunulmasının ardından konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ay, Anayasanın 2. Maddesinde yer alan “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.” İlkesinin hatırlatarak, ‘Laiklik’ ilkesinin Türkiye’yi içinde bulunduğu coğrafyada bizi kargaşadan ve iç savaştan koruyan en önemli ilkelerden biri olduğunu ifade etti. Ay, vatandaşların evlenme işlemlerini kolaylaştırmak ve daha kolay ve seri bir şekilde hizmet almalarını sağlamak gerekçesiyle yapılmaya çalışılan değişiklikle beraber İnkılap Kanunları içinde olan “evlilik akdinin evlendirme memuru önünde yapılacağı” nın hükmünün ihlal edileceğini ve ‘Laiklik’ ilkesinin dolaylı olarak çiğnenmesine yol açacağını belirtti.

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesiyle beraber Anayasanın ‘Laiklik’ ve ‘Eşitlik’ İlkelerinin ihlal edileceğini, Hukuk Birliği ortadan kaldırılacağını, Medeni Kanun kabulüyle elde edilen kadın kazanımlarının kaybedilmesine yol açılacağını, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ile taciz ve istismarlar artacağını savunan Ay, toplum aile düzeyinde de ayrışacağını ve kadın ve çocukların hak ihlallerinin artacağı bildirdi.

Düzce Barosu olarak kanun değişikliği teklifini kabul edilemez bulduklarını ve şiddetle reddettiklerini belirten Ay, değişikliğin meclisten geri çekilmesi için hükümete ve tüm siyasi partilere çağrıda bulundu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.