DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

472 okunma

Barolar Birliği Başkanı Akçakoca’da HAYIR’ı Anlattı

ABONE OL
22/03/2017 20:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski CHP milletvekili Anayasa Profesörü Süheyl Batum’la birlikte bir toplantıda Akçakocalılara seslendi. Feyzioğlu, ‘’Bu anayasa sayın Cumhurbaşkanı için yazılmadı. Anayasa taslağının altına bu bombaları koyanlar küresel güçlerdir’’ açıklaması yaptı.

Saat 15.30’da Akçakoca Otelinde başlayan toplantıda Feyzioğlu ve Batum’a Bolu, Bilecik ve Düzce Baro başkanları eşlik etti.

Otelin konferans salonunu dolduran yüzlerce kişilik dinleyici topluluğuna yönelik açılış konuşmasını Düzce Baro Başkanı Azade Ay yaptı.

Daha sonra kürsüye davet edilen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Nisan’da yapılacak yeni anayasa referandumuna yönelik neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

Bazı çevrelerin Baro’nun Hayır çalışması yapmasını eleştirdiklerini ifade eden Başkan Feyzioğlu, büyük yargısal dönüşümleri içeren bu taslağa karşı özellikle hukuk fakültesi mezunlarına seslendiğini ifade ederek, ‘’İş takipçiliği yapmayın’’ dedi.

Uzun süren konuşmasının sonunda TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘’Bu anayasa onlarca yıl görev yapması istenen kim ise onun için yazılmıştır. Çünkü iki dönem sınırı yalandır. Seçimlere bir ay kala erken seçim kararı alındığında Cumhurbaşkanının o dönemi tamamlamadığı öngörülüyor. Seçilmiş kişi bu biçimde 4 dönem bile Cumhurbaşkanlığı yapabiliyor. Bu değişiklik 30-40 yıl görev yapacak biri için yazılmıştır. Bu durumda 60’lı yaşlarda olan biri için yazılmamıştır. Küresel güçlerin birini Türkiye’nin başına geçirip ülkeyi eyaletlere daha rahat bölebilmek amacıyla planlanmıştır. Bizi davet etsinler, biz Cumhurbaşkanına da Başbakana da anayasa değişikliğinin arkasındaki küresel komploları ortaya çıkarmaya, kendilerine anlatmaya hazırız.’’ dedi.

Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Profesör Süheyl Batum ise, anayasa hukukçusu gözüyle anayasa değişiklik maddelerinden bazılarını detaylarıyla anlattı.

Konuşmaların ardından toplantı sona ererken, Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Sakarya’daki başka bir programa geçmek üzere salondan ayrıldı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.