DOLAR 32,5377 -0.02%
EURO 35,0117 0.47%
ALTIN 2.434,380,48
BIST 9.812,080,93%
BITCOIN 2072575-3,99%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

407 okunma

Başbakan Mektup Gönderdi

ABONE OL
03/04/2017 13:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım’ın 16 nisan Halk Oylaması’nı anlatmak ve gençliğin önemine vurgu yapmak Akçakocalı gençlere mektup gönderdi.

Akçakoca Gençlik Kolları Başkanı Serdar Özcan, Başbakan Yıldırım’ın gençler için özel olarak kaleme aldığı mektupları, sahiplerine gençlik kolları ile beraber sahiplerine tek tek dağıttı.

Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın gençlere özel bir değer verdiğini, buna istinaden Akçakocalı Gençlere kendi el yazısıyla tek tekimzalı mektup gönderdiğini söyledi.

Başkan Özcan, Başbakanımızın gençlere ayrı bir önemi verdiğini ifade ederek “Gençlik kolları olarak, gönderilen mektupları sahiplerine  ulaştırıyoruz. Evde olmayanların ise posta kutularına bırakıyoruz.  Bu mektup Başbakanımızın gençliğe verdiği değerin bir yansımasıdır.” Dedi

İştew Başbakanıın Akçakocalı gençlere gönderdiği o mektup ta şu görüşlere yer verildi. “Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız. Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece ‘Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı’ gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen Cumhurbaşkanı kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz ‘EVET’ ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.