DOLAR 32,5377 -0.02%
EURO 35,0117 0.47%
ALTIN 2.434,380,48
BIST 9.812,080,93%
BITCOIN 2072575-3,99%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

366 okunma

BAŞKAN ADAYI OĞUZHAN SEVİNÇ GAZETEMİZE AÇIKLAMA YAPTI

ABONE OL
19/03/2018 12:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu başkanlığına aday olan Sevinç Ticaret’in CEO’su, işadamı Oğuzhan Sevinç, 2 Nisan’da yapılacak olan Oda seçimlerini kazanacaklarından emin olduklarını vurguladı.

Seçim süreci çalışmaları ve kendi grubunun projeleriyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Oğuzhan Sevinç, mevcut ticaret odası yönetimi tarafından yapılan işlerin yeterli düzeyde takip edilmediğini, başlatılan projelerin nihai olarak hangi aşamada olduğunun bilinmediğini ve projelerin uygulanabilirlik yüzdeleri ile sonuçları itibariyle yüksek bir verimlilik oranı yakalanamadığı yönünde kanaat taşıdığını belirtti.

2 Nisan Pazartesi günü yapılacak Akçakoca Ticaret  ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Mehmet Nazım Pazvant’a karşı başkan adayı olan ve adaylığını açıkladığı ilk günden itibaren arkadaşlarıyla birlikte hummalı bir çalışma yürüten Oğuzhan Sevinç, başkanlık ipini göğüsleyeceğine inandığını belirterek, “Akçakoca için önemli gördüğümüz birçok noktada ve özellikle istihdam arttırmaya yönelik projeler hazırladık. Göreve geldiğimizde hayata geçireceğimiz bu yeni projeler eliyle Akçakoca’da iş dünyası hiçbir dönemde görülmeyen bir atılım ve büyüme yaşayacaktır” dedi.

 

Mevcut  yönetim tarafından yürütülen çalışmaları, hükümet programlarının bir uzantısı olarak değerlendirdiklerini belirten Oğuzhan Sevinç, “Yapılan her iş mutlaka Akçakoca’ya katkı vermek için yapılmaktadır. Bunları takdirle karşılıyoruz.  Ancak, Ticaret Odası’nın asıl işlevi Akçakoca’ya özgün projeler yapmak ve yaptığı projeler vasıtasıyla Oda üyelerinin sosyal ve ekonomik yaşamına  ne kadar etkide bulunduğunu ölçmektir. Örneğin Ticaret Odası, KOSGEB eğitim çalışmaları yürütmüş, çok sayıda kişi KOSGEB seminerlerinde sertifika almıştır. Fakat sertifika alanlara iş kurmak ve faaliyetlerini sürdürebilir kılmak kriterleriyle baktığımızda, sertifika başvurucularının ancak küçük bir bölümünün iş kurduğunu görüyoruz . İş kuran üyelerin de bu aşamada yeterli desteği alamadıklarını, Oda yönetiminin kendileriyle yakın bir temas kurmadığını, yeterli denetimden geçmedikleri için yeni işletmelerin kamu kurumlarına borçlu bir şekilde orta yerde kaldıklarını görüyoruz. Biz bundan da büyük üzüntü duyuyoruz“ dedi.

BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ

“Tekrar ediyorum ve bu konuda çok iddialıyım” diyerek sözlerini sürdüren Ticaret Odası başkan adayı Sevinç, “Önceliğimiz  iş ve istihdam alanları yaratmak. Oda yönetimi olarak üyelerimizin gelir düzeylerini arttıracak, daha çok kazanmaları için tedbirler geliştirecek çok önemli projeleri, yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarımızla birlikte, oldukça titiz çalışmalar sonucu hazırladık. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin yerel yönetim, kamu idarecileri ve merkezi hükümet ile ilişkilerinin mutlaka belli bir iş birliği temelinde, istihdamı ve gelir seviyesini arttırıcı ölçülerle ele alınması kesinlikle gerekmekte olup, biz bu alana özel bir önem vermekteyiz“ şeklinde konuştu.

Ticaret Odası Başkan adayı Oğuzhan Sevinç, Akçakoca için düşündüğü büyük projelerden birinin de Akçakoca’yı Türkiye’nin hatırı sayılır fuar alanlarından biri haline getirmek olduğunu söyledi.

Sevinç, “İş ve ticaret  dünyasının buluştuğu, ilçenin tanıtımının yapıldığı, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce  katılımcı ile birlikte Akçakoca’nın yerel ve ulusal medyada tanıtılacağı bir fuar alanı oluşturma projemiz var. Bunun için ciddi araştırmalar sonucu detaylı hazırlıklarımız var. Allah’ın izniyle 2 Nisan’da göreve geldiğimizde, diğer projelerle birlikte bunu da ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklayacak ve derhal hayata geçireceğiz “ dedi.

Son olarak iyi bir ekip çalışması yaptıklarına dikkat çeken Sevinç, “meslek guruplarındaki arkadaşlarımız alanlarında çok etkin ve yetkin kişiler olup, çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini kazanmış isimler. Akçakoca Kazansın sloganı ile güçbirliği yapıp yola çıktık. Allah utandırmasın“ dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.