DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7578 -0.66%
ALTIN 2.436,020,01
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076537-1,08%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

409 okunma

BAŞKAN ADAYLARININ PROJELERİNİ DUYMAK İÇİN KAHVALTIYA BEKLİYORLAR

ABONE OL
19/02/2019 14:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu, yerel basına yaptığı açıklamada, her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdikleri kahvaltıların MART AYI  Buluşmasında, Belediye Başkan adaylarını sokak hayvanlarına yönelik  projeleri varsa dinlemek için kahvaltıya davet ediyor.

Yönetim Kurulu adına konuşan Dohaycan Genel Sekteteri Derya Çolpan şunları söyledi:

”Adayların kahvaltımıza katılması ve projelerini anlatması bizim için çok önemli. Bunun adaylar içinde önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir oyun bile dengeleri değiştireceği düşünüldüğünde, hayvanseverlerin varlığı azımsanacak bir sayı değildir. Bizler dili olmayan, kendilerini savunamayan canlılar adına oy kullanacağız. Bu yüzden tercihlerimizi adayların tutumlarına göre belirlemek ve dilsiz canların haklarını korumak zorundayız.” 

Akçakoca belediye seçimlerinde yarışacak olan tüm adayların, kuşlara ve ozon tabakasına zarar veren havai fişeklerle ilgili yaklaşımlarını da merak ettiklerini ifade eden Çolpan, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Memlekete hizmet için yarışan adayları bir araya getirerek Akçakoca’nın seçmeni olmanın gururunu halkımıza yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle tüm adaylarımızın kahvaltımıza gelmesini çok önemsiyoruz” dedi.

Çolpan, konuşmasının devamında, ”Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun (Haykonfed) yurt çapında başlattığı OYLARIMIZ HAYVANLAR İÇİN kampanyasına bizler de Akçakoca’dan destek veriyoruz ve Belediye Başkan Adaylarımızdan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nunda belediyelere verilmiş olan GÖREVLERİ, başkan seçilmeleri durumunda, yasal ve insani çerçevede yapacaklarına dair HAYVANLAR İÇİN SÖZ VERİYORUM yazısını  İMZALAMALARINI, şehrimizdeki binlerce yüreği merhamet dolu hayvansever adına talep ediyoruz“ dedi.

Mart ayı kahvaltılı buluşması için, yerel seçimler öncesine denk geldiğinden izdiham yaşanmaması için bilet bastıran Dohaycan Derneği’nin üyeleri, bu hafta içinde tüm adayları ziyaret ederek davetiyeleri kendilerine ulaştıracak.

Yapılan açıklamada ayrıca, 3 Mart Pazar Günü Saat 10.30’da Turkuaz Beach Otel’ de verilecek kahvaltıya katılmak isteyenlerin, biletleri Çuhallı Çarşısı Erdeniz Kafeterya’dan ve hafta sonları Yukarı Mahalle Pazarı Dohaycan standından temin edebilecekleri belirtildi.

Dohaycan Derneği üyelerinin kahvaltıya davet edecekleri belediye başkan adaylarından talep ettikleri ve imzalamaları için kendilerine sunacakları taahhütname örneği ise şu şekilde:

……………

“SAYIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun yurt çapında başlattıkları OYLARIMIZ HAYVANLAR İÇİN kampanyasına destek vermenizi ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nunda belediyelere verilmiş olan GÖREVLERİ, başkan seçilmeniz durumunda, yasal ve insani çerçevede yapacağınıza dair HAYVANLAR İÇİN SÖZ VERİYORUM yazısını  İMZALAMANIZI, şehrimizdeki binlerce yüreği merhamet dolu hayvansever adına talep ediyoruz.

SAHİPSİZ HAYVANLAR için tamamen yasa gereği olan belediye hizmetlerinin en doğru şekilde verilmesi, işkence ve şiddete karşı korunmaları, KISIRLAŞTIRILARAK sayılarının kontrol altında tutulması ve bir MERHAMET dini olan YÜCE DİNİMİZ İSLAM’ın da hayvanların korunmasına yönelik kıyamete kadar geçerli hükümleri çerçevesinde taleplerimizi bilgilerinize sunuyoruz.

Şiddetin 12 yaşa ve aile akraba fertlerine kadar indiği bu günkü toplumda, MERHAMET ve VİCDAN duygularının yükseltilmesinin önemli bir dayanağının da hayvanlara yapılan iyilikler olduğunu tekrar vurgulamak isteriz.

Ayrıca, hayvanlar için vakıflar kuran, sokak hayvanlarının beslenmesi için MANCACI denilen meslek gurubu olan, tüm çeşmelerin yanına hayvanlar için su yalakları yaptıran, at ve eşeklerin cuma günleri çalıştırılmasını yasaklayan OSMANLI ecdadımızın bu kültüründen geldiğimizi de unutmayalım.

Saygılarımızla…

BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİM TAKDİRDE:

1 – Bakımevi kurup, sahipsiz hayvanların KISIRLAŞTIRMA, BAKIM, TEDAVİLERİNİ yasal, tıbbi ve ahlaki boyutta 7/24 olarak sağlayacağıma, bakımevine ehil ve bilgili ve KISIRLAŞTIRMA konusunda uzman veteriner hekimler, veteriner teknikerleri ve yeterli sayıda görevli almaya,hayvanların üreyip çoğalmalarını KISIRLAŞTIRMA ile kontrol altına aldıracağıma, gerek toplama ve gerekse barınak hizmetlerinde vicdanlı ve merhametli elemanlar çalıştıracağıma,

2 – Kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan hayvanların, sokaklardaki yaşamlarını-desteklemek için “Besleme Odakları, Suluklar, Yasal Uyarı Tabela ve Afişleri” yaptırmaya, bu hayvanları besleyen gönüllülerin oluşturduğu besleme odakları için MAMA DESTEĞİ vermeye, KULÜBELER koydurmaya, hayvan hakları için çocuklara ve yetişkinlere yönelik MERHAMET ve SEVGİ içeren çalışma, broşür ve afişler yaptıracağıma,

3 – Kediler için şehir merkezinde KEDİ KISIRLAŞTIRMA ve ACİL TEDAVİ ÜNİTELERİ yaptırıp, hem sokaklardaki kedileri hem de gönüllülerin ev ve bahçelerinde koruma altına almış oldukları kediler için kısırlaştırma ve tedavi hizmeti sağlamaya, sokaklarda ayrıca kediler için KEDİ SIĞINMA EVLERİ yaptırmaya,

4 – Gerek bakımevindeki ve gerekse sokaklardaki hayvanlar için düzenli mama alımı yapmaya, bu mamaların da küspe çöp mama olmaması için gerekli KOŞULLARI  İHALE ŞARTNAMESİNE koydurmaya,

5 – Hayvanların kısırlaştırma için toplanmasında kullanılacak uygun teknik koşullarda toplama araçları ve YARALI ACİL hayvanlar için hayvan ambulansı aldıracağıma,

6 – Sahipsiz hayvanları çöplüklere, dağlara, ormanlara, ıssızlara ve başka şehirlere atmayacağıma,

7 – Başta hayvanların toplanması, sahiplendirilmesi ve kısırlaştırma sonrası alındığı yere bırakılması olmak üzere, sahipsiz hayvanlara yönelik tüm hizmetlerde Hayvanları Koruma Kanunu’nundaki hükümler gereği STK’lar ve GÖNÜLLÜLER ile iletişim ve işbirliği içinde çalışacağıma

SÖZ VERİYORUM. “

İsim…….
İmza……
Tarih……

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.