DOLAR 32,5903 0.35%
EURO 34,8758 0.38%
ALTIN 2.499,430,62
BIST 9.668,151,51%
BITCOIN 21049791,65%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

255 okunma

Başkan İşgören: Esnafımız da müşteriler de rahat olabilirler

ABONE OL
30/05/2020 17:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berberler ve kuaförler 50 gün sonra iş başı yaptı. Kontrollü normalleşme kapsamında açılan berberler yoğun bir mesai sürecine başlarken, ilçede bir erkek berberinin Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle ilk günlerdeki heyecanı yerini endişeye bıraktı.

Salgın sonrasında berber ve kuaförlere yönelik kısıtlamanın kalkmasının ardından, Akçakoca’da yaşanan gelişmeleri gazetemize aktaran Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören, ilçede bu alanlarda herhangi bir sorun olmadığını, vatandaşların gönül rahatlığıyla berber ve kuaförlere gidebileceklerini söyledi.

Başkan İşgören, İçişleri Bakanlığı’nın 6 Mayıs 2020’de valiliklere bir genelge göndererek, berber, kuaförler ve güzellik salonlarının çalışma esaslarını belirlediğini, buna göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının 09.00-21.00 saatlerinde çalıştıklarını ve mutlaka randevu sistemiyle hizmet verdiklerini söyledi.

”Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanıyor, müşteriler ise ancak yapılan işleme göre maskeyi çıkarabiliyor. Bu iş yerlerimiz aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemiyor” şeklinde konuşan Oda Başkanı İşgören, bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet veren berber ve kuaförlerde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edildiğini söyledi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin dezenfekte edildiğini de sözlerine ekleyen İşgören, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlandığından,  berber ve kuaför salonlarının hijyen açısından son derece güvenli yerler olduklarını söyledi.

Başkan İşgören, berber ve kuaförlerin işleme başlamadan önce ellerini dezenfekte ettiklerini, her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullandıklarını söyleyerek, havlu, önlük gibi malzemelerin de tek kullanımlık olduğunu sözlerine ekledi.

Testi pozitif çıkan meslek erbabının durumu iyiye gidiyor

Esnaf Odası Başkanı Nedim İşgören, geçtiğimiz hafta korona testi pozitif çıkan bir erkek berberinin hâlâ 14 günlük karantina altında tutulduğunu fakat genel sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Bir vakanın görülmüş olması yüzünden Akçakoca’daki berber ve kuaförlere şüphe ile yaklaşılmasını doğru bulmadıklarını belirten Başkan İşgören, Akçakocalıların bu tür art niyetli haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini ve hijyen şartlarına azami derecede dikkat eden berber ve kuaför salonlarımıza gönül rahatlığıyla gitmelerini istedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.