DOLAR 32,4958 -0.04%
EURO 34,8234 -0.52%
ALTIN 2.441,310,22
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077883-0,81%
Düzce
17°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • Başkan Lokum’un, yapıcı ve eleştirel muhalefet tarzı hem Meclis’e hem Akçakoca’ya kazandırıyor
261 okunma

Başkan Lokum’un, yapıcı ve eleştirel muhalefet tarzı hem Meclis’e hem Akçakoca’ya kazandırıyor

ABONE OL
09/12/2020 14:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca belediye meclisinin Aralık ayı oturumunda yaşanan tartışmalar, belediye başkanı Okan Yanmaz’ın bundan sonra daha fazla bilgilendirme ve istişare üzerinden karar alacağını söylemesini sağladı. Son yaşanan gelişmeyle birlikte, belediye meclisinin sadece kararlara el kaldırılıp indirilen bir yer değil aynı zamanda gündemi etraflıca tartışması gereken bir yer olduğuna gönderme yapılırken, alınan bu kararın arkasındaki en önemli etkenin ise yapıcı ve eleştirel muhalefet tarzının belediye yönetimini daha fazla fikir alış verişine zorlaması hususu oldu.

Akçakoca belediye meclisinin son aylardaki toplantılarını saymazsak, geçmiş aylarda kararların alel acele alındığı ve meclis üyelerinin gündem maddelerinin içeriğine yeterince hakim olmadıkları fark edilmekteydi. Özellikle satış kararları alınan belediye mülkleriyle ilgili olarak bir acelecilik ve tartışma yapmadan gündemi kabul ettirme tutumu dikkat çekmekteydi.

Yaşanan bu duruma son veren hamle ise muhalefet partilerinin ilçe başkanlarından geldi. Bu başkanlardan özellikle dikkat çekici bir performansa sahip olan İYİ Parti ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum, yanlış gördüğü kararları yargıya taşımakla başladığı müdahale sürecini, doğrudan katıldığı ve tartıştığı belediye meclis oturumlarında devam ettirdi.

Belediyenin satış ihalelerinde ortaya çıkan şaibe ve kayırmacılık iddialarını yargıya taşıyan İYİ Parti ilçe başkanı Lokum, bunun adalet kurumları nezdinde takipçiliğini üstlenirken, son meclis oturumlarına da bizzat katılarak tartışmalar yürüten Lokum, meclisin adeta demokrasi platformuna dönüşmesine ciddi katkılar verdi.

Yavan söylemler ve sadece eleştiren muhalefet tarzı yapmak yerine, yerine göre eleştirinin dozunu yükselten ama esas olarak yapıcı tarzda eleştiriler yönelten başkan Lokum, eleştirdiği konularda alternatifler de öne sürerek yol gösterici bir tavır takınıyor.

Akçakoca belediye meclisinde tek bir üye ile temsil edilen İYİ Parti’nin ilçe başkanı olarak oturumlara katılan ve görüşlerini aktaran Lokum, tartışmanın yön ve doğrultusunu önemli ölçüde belirlerken, onun bu yapıcı siyaset tarzı belediye meclisinin genel havasına da olumlu sirayet etti. En son camî satışı konusunda yürütülen tartışmalarla birlikte belediye başkanı Okan Yanmaz’ın daha fazla bilgilendirme ve fikir alışverişi vurgusu yapmasını sağlayan şey ise, ilçe başkanlarının ve özellikle Behçet Alkan Lokum’un tartışmalara verdiği olumlu katkılar oldu.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a, bundan sonraki süreçte kararlar alınmadan önce meclis dışında görüşmeler yapılacağını söyleten bu muhalefet tarzının asli unsurlarından olan başkan Lokum, belediye meclisinin bir demokrasi platformuna dönmesini sağlamakla kalmayıp, satış ve benzeri konularda rant gelirleriyle konuşulan şahısların değil belediyenin daha kazançlı çıkmasının da önünü açmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.