DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21007310,73%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

658 okunma

Başkan Sarıoğlu, Melengüççeği ve Mancarlı Pidenin tescilini Akçakoca’ya kazandırdı

ABONE OL
11/03/2020 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan Akçakoca’nın Mancarlı Pidesi ve Melengücceği Tatlısı, iki sene önce Coğrafi İşaret ile tescillenmişti.

Düzce Valiliği’nde gerçekleşen törene dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan katılmıştı. 

Akçakoca’nın Mancarlı Pidesi ve Melengücceği Tatlısının tescili için Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant öncülüğünde yapılan tüm girişimlere rağmen, ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ Akçakoca yerine Düzce’ye bırakılmıştı.

O günden beri Akçakoca adına yapılan tüm girişimlere rağmen, ilçenin adıyla özdeşleşen iki ürün olan mancarlı pide ve melengüççeği tatlılarının tescili Akçakoca adına yapılamamıştı.

Akçakoca turizmi ve mutfağı açısından özel yeri olan iki ürünün yine Akçakoca adına tescil edilmesi sürümcemede bırakılınca, düğümü çözme işi Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na kaldı.

Başkan Sarıoğlu, bu konuda ileri süren talepleri rapor ettikten sonra, sorunu çözmek üzere Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile yoğun bir temas kurdu.

Akçakoca’nın özgün iki değerinin Düzce yerine Akçakoca adına tescil edilmesi için Vali bey ile birlikte sürece dahil olan Başkan Sarıoğlu, ısrarlı çabalarının meyvesini aldı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yapılan eksikliği gidermek adına, Akçakoca ürünlerinin Akçakoca ismiyle tescillenmesine yönelik gerekli işlemleri başlattı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan törenle, Akçakoca mutfağının iki önemli değeri olan melengüççeği tatlısı ve mancarlı pidesi Akçakoca adına tescil edilecek.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.