DOLAR 32,4662 -0.07%
EURO 34,7397 -0.69%
ALTIN 2.439,400,15
BIST 9.929,752,19%
BITCOIN 20938151,25%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

338 okunma

Başkan Yanmaz Merkez camii konusunda açıklamalar yaptı

ABONE OL
24/11/2020 13:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bugün yapılan meclis oturumunda merkez camiinin borçlarına mahsuben kamu kurumlarına devri konusunda açıklama yaptı.

”Ortada bir satış durumu yok”

Yanmaz, ortada bir satış durumunun olmadığını, diğer belediye ve kamu kurumlarının yaptığına benzer bir durum olduğunu söylerken, söz konusu durumla ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesinin de orta yerde durduğunu sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Yanmaz, satış diye ileri sürülen konunun Merkez camiinin altında yer alan dükkanları kapsamadığını, aksine üst katında ibadet edilen alanı içerdiğini söyledi.

”Belediyenin borç yükü azalıyor”

Camînin ibadet edilen katının Diyanet’e devrinin yapıldığını belirten Yanmaz, bunu yaparken öncelikle belediyenin borçlarına mahsuben 33 milyon liranın borçtan düşürüleceğini, bu işlemin gerçekleşmesi için önce Hazine’ye ardından da Diyanet’e devredileceğini söyledi.

Belediyenin 130 milyon lira borçla devralındığını da kaydeden Yanmaz, bugüne dek 20 milyon liralık bir borç azaltması yaptıklarını, bu son cami devri ile birlikte belediyenin borcundan 33 milyon liranın daha eksileceğini ifade ederek bu yapılan işlemlerle yeni projelerin hayata geçmesi için imkan elde ettiklerini söyledi.

”Bizi arayan herkese en doğru bilgiyi aktarırız”

Başkan Yanmaz ayrıca, belediye borçlarını azaltmak için benzer işlemleri geçmiş aylarda da yaptıklarını, bu tür mahsuplaşma işlemlerinin alelade işlemler olduğunu, her belediye ve kamu kurumunun hayata geçirdiği bu işlemlerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sabit olduğunu da sözlerine ekleyerek, vatandaşların bu tür durumlarda kendilerine başvurarak en doğru bilgiyi almalarını rica ettiklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.