DOLAR 32,5557 0.2%
EURO 34,9736 -0.02%
ALTIN 2.448,160,50
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20996910,21%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

366 okunma

BAŞKAN YANMAZ ‘OYUNU’ BOZDU

ABONE OL
01/10/2020 09:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, verdiği talimatla, birkaç gündür haberi yapılan Esvet Sarıoğlu’na ait beton dökülen yerin mührünü söktürdü.

Bilindiği üzere, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu birkaç gün önce liman içi bölgesindeki binasının önüne beton döktürmüş, beton dökülmesinin ardından ise belediye zabıtaları o alana şerit çekip inşaatı mühürlemişti.

Liman içinde tüm esnaflara verilen bir haktan faydalanmak istediğini belirten Sarıoğlu ise, yapılan işlemin diğerlerine emsal teşkil ettiğini ve yasal müracaatların yapılmış olduğunu ifade ederek mühürleme işlemine anlam veremediğini söylemişti.

İlçe Başkanı Sarıoğlu’nun, sözkonusu 20 metre karelik alanı istekli bir vatandaşın kafeterya yapıp geçimini sağlaması talebine karşılık bedelsiz olarak tahsis ettiği öğrenilince, bu örnek davranışı takdirle karşılanmıştı.

Mühürleme işleminin neden kaynaklandığı tam olarak anlaşılamazken, bu konuda yapılan yalan haberlerle Esvet Sarıoğlu kadar belediye başkanı Okan Yanmaz da hedef tahtasına konmuş, her iki başkanı da yıpratacak bir sonuca neden olmuştu.

Gelişmeleri yakından takip eden Belediye başkanı Okan Yanmaz bu oyunu bozan bir hamle yaptı. Yanmaz, yapılan nifak haberler aracılığıyla Cumhur İttifakı’nın duygusal atmosferine zarar vermeye çalışan çevrelere tokat attı. Yanmaz,  mührün sökülmesi ve çalışmanın kaldığı yerden devam etmesi emrini verdi.

Yasal sınırlar içinde kalınarak yapılmaya çalışılan bir beton dökme işini kaçak inşaat çalışması olarak lanse eden yalan haber merkezlerine karşı uyanık bir hamle yapan başkan Yanmaz’ın, mührü söktürme emri sonrasında, Esvet Sarıoğlu ile bir araya gelmesi ve nifak çevrelerine karşı birliktelik mesajı vermesi bekleniyor.

Akçakoca esnaflarının daha fazla iş yapmaları ve daha fazla para kazanmaları için her türlü fedakarlığı yapan başkan Yanmaz’ın bu hamlesi, hem AK Parti ve MHP çevrelerinde hem de vatandaşlar nezdinde takdir ifadeleriyle karşılandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.