DOLAR 32,5840 0.32%
EURO 34,8287 0.22%
ALTIN 2.514,151,21
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20895361,13%
Düzce
14°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

732 okunma

BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI TÜM CAMİLERDE LOKUM VE GÜLSUYU DAĞITTILAR

ABONE OL
04/06/2019 09:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılayı Akçakoca şubesi başkanlığı bu bayram bir ilke daha imza attı. Kızılay şube yöneticileri ve gönüllüleri Bayram namazının çıkışında Akçakoca’nın 15 camîsinin önündeki ekipler aracılığıyla vatandaşlara gül suyu ikram etti, lokumlar dağıttı.

Akçakoca’nın en aktif yardım kuruluşu olan Kızılay şubesi, genç ve enerjik başkan Özkan Öztürk’ün başkanlığı döneminde çok sayıda ilki hayata geçirdi.

Akçakoca tarihinde görülmedik ölçüde yardım dağıtımı yapan Öztürk ve yönetici arkadaşlarına en büyük destek de iyilik hareketi içinde kendilerine yol arkadaşlığı yapan gönüllüler ordusundan geldi.

Kadın ve erkek gönüllüler gruplarıyla uzanmadıkları bir el, derdine derman olmadıkları bir vatandaş bırakmayan Kızılay Akçakoca şubesi, bu duyarlılığını Bayram namazında da sürdürdü. 

Kızılay şubesi yöneticileri ve gönüllüleri, ilçede bulunan 15 caminin birini bile  dışarıda bırakmayacak şekilde görev aldılar.

15 caminin önünde tezgah kuran Kızılaycılar, namaz çıkışında vatandaşlara 10 bin adet gül lokumu ve gül suyu ikramı yaptılar.

50 kişilik gönüllü ordusuyla eşi benzeri görülmeyen bir organizasyonu hayata geçiren Özkan Öztürk ve duyarlı arkadaşları, Akçakoca’nın Sapak bölgesinden Cumayanı camiine kadar tüm camilerimizde vatandaşlarla hemhal olup bayramda ağızlarını tatlandırdılar.

Tüm farklı camilerde gül suyu ve lokum dağıtımını gerçekleştiren Kızılay üye ve gönüllüleri, daha sonra Merkez cami önünde toplanarak hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Camilerden çıkan vatandaşlar ise oldukça memnun kaldıkları bu uygulama karşısında Kızılay başkan ve yöneticileri ile destek veren duyarlı Kızılay gönüllülerine teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Kızılay Şube Başkanı Özkan Öztürk şunları söyledi:

”Kızılay olarak, tüm diğer yardım alanlarında verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra bayram namazları çıkışında da halkımızın ağzını ilk tatlandıran kurum olmak istedik. Geçtiğimiz sene başlattığımız bir uygulamaydı. Bu yıl ilçede hiç bir camiyi dışarıda tutmadan ikramlarımızı yaptık. Onur duyarak hayata geçirdiğimiz bu uygulamayı İnşallah giderek genişleyen gönüllü ordumuzun sayısına paralel olarak köy camilerimizde de hayata geçireceğiz.”

Konuşmasının sonunda tüm İslam ümmetinin Ramazan bayramını kutladığını da sözlerine ekleyen genç başkan Özkan Öztürk, 15 camide Akçakoca Kızılay gönüllüsü toplam 50 kişi ile bu hizmeti verdiklerini, toplamda 10 bin adet lokum ve gül suyu ikramında bulunduklarını söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.